Sveriges Ingenjörer

Stöd genom hela yrkeslivet - en trygghet i vardagen.

Vi ger dig rådgivning inför och vid löneförhandling, nytt jobb, uppsägningar, omorganisationer och mycket annat. Vi ger även kurser och webbinarier för att stödja dig i din karriär och utveckling. Är du inte ingenjör? Gå in på Saco.se för att hitta ditt fackförbund.

Bli medlem

Fördelar med medlemskapet

Billigare avgift efter examen

Tog du examen i år eller i fjol får du minst 50% rabatt på din medlemsavgift. Dessutom får alla nya medlemmar under april en välkomstgåva – ett presentkort på Adlibris värt 100 kronor.

Inkomstförsäkring

Med vår förmånliga inkomstförsäkring kan du få 80% av din månadslön på upp till 100.000 kr/mån brutto i 150 dagar, om du blir ofrivilligt arbetslös.

Lönestatistik för ingenjörer

Vår unika lönestatistik hittar du i Saco Lönesök. Med siffror från över 70 000 ingenjörer är den ett bra och viktigt underlag i din löneförhandling.

Medlemsavgift

Medlemstyp

240 kr/mån

Yrkesverksam

120 kr/mån

Doktorand

120 kr/mån

Examen föregående år

60 kr/mån

Tagit examen i år

I ditt medlemskap ingår

Lönestatistik

Har du rätt lön? Hitta din lönenivå och se löneutvecklingen inom din bransch och din yrkesroll. Vi har statistik baserad på 70.000 ingenjörslöner.

Karriär & utveckling

Vi hjälper dig att utvecklas. Träffa andra ingenjörer genom att delta i våra event och engagera dig i våra nätverk. Diskutera din karriärutveckling och få CV-granskning av våra experter.

Rådgivning och förhandling

Våra rådgivare är ditt expertstöd och hjälp i allt som rör ditt arbetsliv och anställning. Du kan få stöd och juridisk hjälp kring frågor som rör till exempel lön, anställningsvillkor eller upphovsrätt.
Bli medlem
Till toppen