Sveriges Ingenjörer

Grundkurs på webben

Lär dig allt om lön och löneprocessen, varför man ska vara med i facket eller hur du kan använda MBL som verktyg. Vi har vi kursen för dig - och som du dessutom kan gå när det passar dig. Kursen är anpassad per sektor. In the private sector, we also offer the course in English.

Logga in till webbkurs

Våra kurser

Här hittar du information om innehåll och upplägg för vår fackliga utbildning.

Våra kurser

Utbildning - förhandla arbetsbrist

Ny lagstiftning och nytt huvudavtal inom privat sektor innebär nya möjligheter och utmaningar. På uppdrag av Sveriges Ingenjörer erbjuder PTK utbildning där du lär du dig hur lag och avtal tillämpas i praktiken.

Anmäl dig här

Digital utbildning styrelse

Vi erbjuder föreningsstyrelser inom privat sektor möjlighet till egen anpassad utbildning. Med hjälp av en föreläsare från Sveriges Ingenjörers kansli kan ni både fylla på kunskapsbanken och diskutera utifrån era förutsättningar.

Digital utbildning styrelse

Kurs för ny förening

För att ni ska i en nybildad akademikerförening ska komma igång med arbetet på ett bra sätt erbjuder vi en introduktionskurs.

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Play

Titta och lyssna när det när det passar dig. Via vår playsida kan du lyssna på Ingenjörspodden och se våra inspelade webbinarier när du vill. Fler kommande webbinarier hittar du i vårt kalendarium.

Logga in till Sveriges Ingenjörer Play

Inför kursen

Här hittar du information om vad som gäller för fackliga kurser som anordnas av Sveriges Ingenjörer.

Praktisk information inför kursen

Ingenjörspodden

Lyssna på Ingenjörspodden. Vår förbundsjurist Jenny Rosenbaum och ombudsman Stina Kimstrand guidar dig genom fackliga begrepp och situationer, och svarar på frågor om dina rättigheter och skyldigheter på jobbet.

Till avsnitten på vår playsida

Utveckling i vardagen

Utveckling är mer än enbart kurstillfällen. På jobbet är det ofta av våra kollegor vi lär oss mest och det gäller även i fackligt arbete. Här finns tips på hur du hittar utveckling i din fackliga vardag.

Läs mer
Till toppen