Ditt uppdrag

Du och våra andra förtroendevalda hjälper till att utveckla 156.500 kollegor. Vi stöttar er i arbetet för ingenjörers rättigheter.

OBS! Alla kurstillfällen under hösten är inställda.

Vi följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt och ser fram emot att välkomna dig till våren 2021. Ta gärna del av vårt digitala utbud – Ingenjörspodden ger dig uppdatering och kunskap i aktuella fackliga frågor och i vårt kalendarium hittar du regelbundet webbinarier specifikt för dig som är förtroendevald. Alla webbinarier går också att se i efterhand på Sveriges Ingenjörer Play.

Våra fackliga kurser

För dig som är förtroendevald har vi flertalet kurser som ger dig både praktisk och teoretisk kunskap. Både för att du ska komma igång med och utvecklas inom ditt uppdrag. Samtidigt som du får erfarenhetsutbyte med förtroendevalda från flera branscher.

Se vårt kursutbud

För dig som är skyddsombud

Sveriges Ingenjörer anordnar regelbundet egna kurser för dig som är skyddsombud. Utöver det samarbetar vi med Prevent, som anordnar en mängd utbildningar för dig som vill bli eller vill utveckla dig i rollen som skyddsombud.

Läs mer om kurser för skyddsombud

Utbildning på din arbetsplats

För dig som är förtroendevald finns det möjlighet att få utbildning på den egna arbetsplatsen. Är ni flera är det utmärkt att gå tillsammans för att stärka det fackliga arbetet och diskutera utifrån era förutsättningar.

Läs mer här

Bra att veta inför kursen

Här hittar du allt du behöver veta inför en kurs. Till exempel information kring din rätt till ledighet i samband med facklig utbildning och hur du hanterar reskostnader.

Praktisk information inför kursen.

Utveckling i vardagen

Utveckling är mer än enbart kurstillfällen. På jobbet är det ofta av våra kollegor vi lär oss mest och det gäller även i fackligt arbete.

Få tips på utveckling i din fackliga vardag.

Ingenjörer i samtal