Ditt uppdrag

Du och våra andra förtroendevalda hjälper till att utveckla 153.000 kollegor. Vi stöttar er i arbetet för ingenjörers rättigheter.

Facklig utbildning

Våra fackliga utbildningar ger dig bättre förutsättningar att företräda medlemmarna på din arbetsplats. Dessutom får du kunskaper du har nytta av i ditt yrkesliv och personlig utveckling.

Facklig grundkurs

För dig som är ny förtroendevald ger grundkursen både praktisk och teoretisk kunskap för att komma igång med ditt uppdrag. Samtidigt får du erfarenhetsutbyte med förtroendevalda från flera branscher.

Anmäl dig till grundkursen.

Fördjupa din fackliga kunskap

När du har gått facklig grundkurs finns temakurser och fördjupningskurser att gå vidare med. Målet är att du ska utvecklas som förtroendevald och få fördjupand kunskap inom områden som juridik och arbetsrätt, förhandlingsteknik, arbetsmiljö, lön, pension och försäkring.

Se aktuella kurstillfällen.

Utbildning på din arbetsplats

Vi erbjuder även utbildningar där anställda från Sveriges Ingenjörer kommer till din arbetsplats. Hela styrelsen får möjlighet att stärka det fackliga arbetet och diskussionen sker utifrån era förutsättningar.

Läs mer och anmäl intresse.

Bra att veta inför kursen

Här hittar du allt du behöver veta inför en kurs. Till exempel information kring din rätt till ledighet i samband med facklig utbildning och hur du hanterar reskostnader.

Praktisk information inför kursen.

Utveckling i vardagen

Utveckling är mer än enbart kurstillfällen. På jobbet är det ofta av våra kollegor vi lär oss mest och det gäller även i fackligt arbete.

Få tips på utveckling i din fackliga vardag.

Ingenjörer i samtal