Ditt uppdrag

Du och våra andra förtroendevalda hjälper till att utveckla 156.500 kollegor. Vi stöttar er i arbetet för ingenjörers rättigheter.

Inställda kurstillfällen

Vi följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt. För närvarande är det inte möjligt att genomföra fysiska kurser. När det går kommer du som förtroendevald att få information om det. Till dess kan du botanisera och ta del av vårt digitala utbud.

Våra fackliga kurser

För dig som är förtroendevald har vi flertalet kurser som ger dig både praktisk och teoretisk kunskap. Både för att du ska komma igång med och utvecklas inom ditt uppdrag. Samtidigt som du får erfarenhetsutbyte med förtroendevalda från flera branscher.

Se vårt kursutbud

För dig som är skyddsombud

Sveriges Ingenjörer anordnar regelbundet egna kurser för dig som är skyddsombud. Utöver det samarbetar vi med Prevent, som anordnar en mängd utbildningar för dig som vill bli eller vill utveckla dig i rollen som skyddsombud.

Läs mer om kurser för skyddsombud

Digitalt stöd

För dig som är förtroendevald finns det möjlighet att få facklig utbildning när det passar dig. Vi erbjuder webbinarier, webbkurser och Ingenjörspodden.

Läs mer här

Bra att veta inför kursen

Här hittar du allt du behöver veta inför en kurs. Till exempel information kring din rätt till ledighet i samband med facklig utbildning och hur du hanterar reskostnader.

Praktisk information inför kursen.

Utveckling i vardagen

Utveckling är mer än enbart kurstillfällen. På jobbet är det ofta av våra kollegor vi lär oss mest och det gäller även i fackligt arbete.

Få tips på utveckling i din fackliga vardag.

Ingenjörer i samtal