Sveriges Ingenjörer

Vanliga frågor och svar om medlemskapet

Vad gäller kring a-kassa och inkomstförsäkring? Och vem kan bli medlem i Sveriges Ingenjörer? Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om medlemskap hos oss.

Vad kostar medlemskapet?

Medlemsavgiften är olika beroende på om du är student, yrkesverksam eller pensionär. Här hittar du alla våra medlemsavgifter.

Aktuella frågor

Vi får många frågor till vår medlemsservice just nu - här hittar du svar på de vanligaste.

Ja, för dig som är yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer och Akademikernas a-kassa ingår en förmånlig inkomstförsäkring.

Försäkringen kan ge 80 procent av en månadslön på upp till 100 000 kronor/mån brutto i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös.

Här hittar du mer information om inkomstförsäkringen.

Om du betalar avgiften till a-kassan via oss ser du det på Mina uppgifter när du loggar in. Du hittar information om a-kassa under A-kassa & inkomstförsäkring.

Om du betalar avgiften direkt till Akademikernas a-kassa kan du kontrollera ditt medlemskap i a-kassan genom att logga in på akademikernasakassa.se

Ansök om att bli medlem genom att fylla i vår ansökan på webbplatsen.

Nedan hittar du information om vem som kan bli medlem i Sveriges Ingenjörer.

Ta kontakt med Medlemsservice via medlem@sverigesingenjorer.se eller ring 08-613 80 00, knappval 1, så hjälper vi dig. Glöm inte att ange ditt personnummer när du kontaktar oss.

Du som är yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer och med i Akademikernas a-kassa kan få ersättning från a-kassan och inkomstförsäkringen om du blir ofrivilligt arbetslös (t.ex. uppsagd på grund av arbetsbrist).

Du ansöker om ersättning från a-kassan via Akademikernas a-kassa. När Akademikernas a-kassa fattat beslut om din rätt till arbetslöshetsersättning prövas din rätt till ersättning från inkomstförsäkringen. 

Inkomstförsäkringens webbplats kan du se vilken ersättning du kan få om du uppfyller villkoren. Skriv in din nuvarande lön och klicka på Beräkna.

Kontakta Inkomstförsäkringen för att ta reda på om du har tecknat någon tilläggsförsäkring. Du når dem på kundservice@inkomstforsakring.com eller telefonnummer 0770-78 20 50.

Det går att komplettera inkomstförsäkringen med två frivilliga tilläggsförsäkringar.

Tilläggsförsäkring TID ger dig ytterligare 180 ersättningsdagar utöver de 150 ersättningsdagar som ingår i inkomstförsäkringen.

Tilläggsförsäkring LÖN höjer taket i inkomstförsäkringen med upp till 60 000 kronor per månad. Det innebär att du, tillsammans med a-kassa, som mest kan få 80 procent av 160 000 kronor brutto.

Ta kontakt med Medlemsservice via medlem@sverigesingenjorer.se eller ring 08-613 80 00, knappval 1, så hjälper vi dig. Glöm inte att ange ditt personnummer när du kontaktar oss.

Logga in på Mina sidor för att se och ändra betalsätt.

Logga in och uppdatera arbetsgivare under Mina uppgifter. Du hittar informationen under Arbete. Scrolla ner och klicka på Ändra för att för att lägga till ny arbetsgivare.

Passa gärna på att se över alla dina uppgifter så att de är korrekta.

Ja, innehållet i medlemskapet skiljer sig åt om du studerar eller arbetar så du behöver ha det medlemskap som passar din situation. T.ex. ingår inkomstförsäkringen bara för yrkesverksamma medlemmar.

Du kan uppgradera dig till yrkesverksam medlem när du har slutfört studierna för din ingenjörsexamen, eller när du börjat arbeta och är klar med minst 165 högskolepoäng på din ingenjörsutbildning.

Uppgradera ditt medlemskap här.

Kontakta medlemsservice på medlem@sverigesingenjorer.se om du har slutat studera men har inte tillräckligt många poäng.

OBS! Om du har börjat arbeta men inte gått med i Akademikernas a-kassa, vill vi uppmana dig att göra det eftersom det är ett krav för att du ska omfattas av inkomstförsäkringen.

Inkomstförsäkring

För dig som är yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer och Akademikernas a-kassa ingår en förmånlig inkomstförsäkring. Du kan även komplettera inkomstförsäkringen med två frivilliga tilläggsförsäkringar, som förlänger ersättningen med 180 dagar eller utökar takbeloppet till 160 000 kronor/månad brutto.

Har du omfattats av inkomstförsäkring i ett annat förbund kan den tiden normalt tillgodoräknas i kvalificeringstiden hos oss, om medlemskapet är i direkt anslutning till inträdet.

Under vissa förutsättningar kan du få tillgodoräkna dig försäkringstid i privat inkomstförsäkring som medlemstid i Sveriges Ingenjörer och som försäkringstid i Tilläggsförsäkringen.
Kontakta Akademikernas Inkomstförsäkring för mer information på 0770-78 20 50
kundservice@inkomstforsakring.com.

Du ansöker om ersättning från inkomstförsäkringen hos Akademikernas Inkomstförsäkring.

Du ska ha varit medlem i Sveriges Ingenjörer i minst 12 månader och vara registrerad som yrkesverksam medlem. Du ska ha förvärvsarbetat minst 12 av de senaste 18 kalendermånaderna samt påbörja en ny ersättningsperiod med inkomstrelaterad hos Akademikernas a-kassa. Under dessa 12 månader måste du ha arbetat minst 80 timmar per månad.

Ersättning betalas ut i 150 dagar och gäller endast vid ofrivillig arbetslöshet. Försäkringen upphör månadsskiftet före du fyller 65 år.

Mer information och en simulering vad du skulle få ut om du blev arbetslös finns här.

Alla medlemmar omfattas av inkomstförsäkringen efter kvalificeringstiden på 12 månader. Det är en kollektiv försäkring genom medlemskapet för samtliga medlemmar. Grundtanken från när försäkringen skapades bygger på att vi har en rörlighet på arbetsmarknaden och medlemmar ska omfattas av försäkringen från dag 1 om man byter sektor. 

Alla medlemmar kan dock inte få medel från försäkringen då man får ersättning från andra försäkringar så som TRR eller Trygghetsstiftelsen. 

Medlemskap

För att bli yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer ska du ha någon av följande utbildningar:

 • Civilingenjörsexamen
 • Högskoleingenjörsexamen om minst 180 högskolepoäng
 • Examen som teknologie magister eller teknologie kandidat eller
 • Ha fullgjort minst 165 hp (110 p) inom någon av ovanstående utbildningar

Akademiker med annan teknisk-naturvetenskaplig examen om minst 180 hp (120 p) kan också bli yrkesverksamma medlemmar i förbundet.

För att bli studentmedlem ska du:

Studera vid svensk högskola/universitet på en ingenjörsutbildning som ska leda till civil- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp.

För dig med annan utbildning gäller följande:

Andra svenska examina inom naturvetenskap och teknik och/eller utbildning från utländsk högskola/universitet kan också berättiga till ett medlemskap. I webbansökan eller blanketten för ansökan kan du ange utländsk högskola/universitet samt den utbildning du har, behöver vi ytterligare information kommer vi att kontakta dig. Är du osäker på om din utbildning berättigar till ett medlemskap eller om den inte finns valbar i ansökan är du alltid välkommen att kontakta medlemsservice. Fullständiga villkor hittar du i Sveriges Ingenjörers stadgar

Vi finns för dig som är ingenjör och kan din bransch, utbildning och arbetsmiljö mer än något annat förbund. Chef, egenföretagare eller vd - oavsett vart din karriär tar dig så är vi ditt stöd genom hela ditt yrkesliv som ingenjör.

Som medlem får du verktyg som stärker dig i ditt yrkesliv - vare sig du vill in på arbetsmarknaden, utvecklas i din nuvarande roll eller ta nästa steg. Vi bevakar dina intressen, ger dig stöd när du behöver och förhandlar för dig. Vi tecknar kollektivavtal, där allt kommer med, från allmänna villkor till vad som gäller vid föräldraledighet. Naturligtvis ger vi också stöd för dig som arbetar på företag utan kollektivavtal.

Medlemsavgiften är olika beroende på om du är student, yrkesverksam eller pensionär. Du har också möjlighet till reducerad avgift om du till exempel är föräldraledig eller doktorerar. Här hittar du alla våra medlemsavgifter.

Medlemsavgiften dras automatiskt den sista vardagen i varje månad. Kom ihåg att ha täckning på ditt konto.

Du som redan har en inkomstförsäkring i ett annat förbund kan som regel tillgodoräkna dig den medlemstiden till vår inkomstförsäkring om bytet sker utan glapp i medlemstid.

 1. Ansök om medlemskap i Sveriges Ingenjörer via sidan Bli medlem. Om du inte redan är medlem i Akademikernas a-kassa behöver du även ansöka om medlemskap via deras webbplats.
 2. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
 3. Meddela oss vilket utträdesdatum du får från ditt nuvarande fackförbund. Du betalar ingen medlemsavgift under övergångstiden, den tid det tar att avsluta medlemskapet i ditt tidigare förbund.

Är du osäker på om du uppfyller villkoren för att bli medlem i Sveriges Ingenjörer bör du avvakta med att gå ur ditt nuvarande förbund och a-kassa. Ansök gärna om medlemskap hos oss, men notera på din utträdesansökan att du avvaktar besked från oss om beviljat inträde.

 

Du har rätt att vara studentmedlem ett år över normal studietid hos oss, vilket för en civilingenjörsutbildning är 5 år + 1 år och för en högskoleingenjörsutbildning är 3 år + 1 år.

Du kan ändra datum för beräknad examen på Mina sidor eller genom att mejla medlem@sverigesingenjorer.se.

Om studietiden överstiger mer än 1 år över normal studietid behöver du skicka studieintyg och registerintyg till oss. Studierna behöver vara på minst halvfart (att du tar minst 30 hp/läsår). Intygen laddar du ner från högskolan/universitetet. Bifoga intygen i ett mejl till medlem@sverigesingenjorer.se. Först när vi mottagit intygen kan vi fatta beslut i fråga om fortsatt studentmedlemskap.

Är du nyutexaminerad eller har tagit minst 165 hp ska du ändra ditt medlemskap till yrkesverksam. Då får du tillgång till inkomstförsäkring och andra förmåner som är anpassade för arbetslivet. De första två åren som yrkesverksam medlem har du lägre medlemsavgift.

Gå till uppgradera mig och fyll i dina uppgifter för att ändra ditt medlemskap från student till yrkesverksam. 

Vi jobbar för att alla ska ha trygga anställningar. En arbetsgivare utan kollektivavtal ger i grunden oftast ett svagare skyddsnät med sämre villkor för dig som anställd. Arbetar du för en arbetsgivare utan kollektivavtal har du som regel ingen rätt till årlig lönerevision, ingen inkomstutfyllnad om du blir sjuk och det varierar om arbetsgivaren betalar in till din tjänstepension, betalar ut övertidsersättning och erbjuder extra ersättning vid föräldraledighet. För att du ska få något av det här - utan kollektivavtal - behöver det stå i ditt avtal eller finnas i personalboken/policyn.

Jobbar du hos en arbetsgivare utan kollektivavtal finns det många anledningar att vara medlem i Sveriges Ingenjörer:

Det är inte lätt att hålla koll på alla sina rättigheter och vad som bör ingå i ditt avtal, och som medlem får du tillgång till våra ombudsmän som är experter på arbetsrätt och dina rättigheter. De hjälper dig att kontrollera vad du behöver i just din anställning och granskar ditt avtal och ser till att du får med så mycket som möjligt av det som ett kollektivavtal automatiskt skulle medfört. Du får också experthjälp och råd om semesterfrågor, löneutbetalning och generella pensionsfrågor.

Ett företag utan kollektivavtal har inte någon Arbetsgivarorganisation att vända sig till för juridisk expertis om det uppstår frågetecken eller problem. Det kan handla om allt ifrån uppsägning till olika ersättningar. Det finns en risk att arbetsgivaren inte har koll på arbetsrätten och gör fel. Det är därför viktigt att du kontaktar rådgivningen snabbt och i ett så tidigt skede som möjligt när du upplever att något inte känns rätt på arbetsplatsen.

Vi vet av erfarenhet att det är vanligare att de som inte är fackligt anslutna är de som först blir av med jobbet om det är varsel och neddragningar på gång, eftersom de inte har någon facklig representant med arbetsrättskunskap som för deras talan. Ett års medlemskap i förbundet motsvarar ungefär en timmes advokatarvode. Något du som medlem får utan extra kostnad genom ditt medlemskap.

Inkomstförsäkring

Dessutom ingår en förmånlig inkomstförsäkring för dig som är yrkesverksam medlem i Sveriges Ingenjörer och Akademikernas a-kassa. Försäkringen kan ge 80 procent av en månadslön på upp till 100 000 kronor/mån brutto i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös. Läs mer om inkomstförsäkringen.

Som medlem kan du även ta del unika och exklusiva förmåner som ingenjörsspecifik lönestatistik, CV- och LinkedIn-granskning, seminarier, rabatter på försäkringar, individuell rådgivning och juridisk konsultation med ingenjörsfokus.

Utlandsarbete kan vara en spännande och utvecklande del av yrkeslivet. Men det är mycket att tänka på inför utlandsjobbet. Arbetsrätten varierar från land till land, liksom löner och andra villkor. Som medlem får du hjälp och stöd, till exempel med att granska ditt anställningskontrakt. Ska du arbeta inom Norden eller i Australien kan du ansöka om gästmedlemskap i ingenjörsorganisationen i det land du jobbar. Det ingår i din ordinarie medlemsavgift till oss. Ska du arbeta som anställd i företag utanför Norden bör du anmäla detta till förbundet. Då kan du få avgiften reducerad.

Till vår medlemsinformation om utlandsjobb och utlandsmedlemskap här.

Går du i pension behöver du kontakta oss för pensionärsmedlemskap (456kr/år). Pensionärsmedlemmar får samma allmänna information som ordinarie medlemmar. Ny Teknik ingår i pensionärsmedlemskapet. Även rådgivning rörande pensioner och andra fackliga frågor ingår.

Pensionärsmedlem kan du bli efter skriftlig anmälan till medlemsservice via brev eller e-post. Ange person- eller medlemsnummer och vilket datum du går i pension.

Den månad du fyller 65 får du automatiskt utträde ur a-kassan. Vill du gå ur Akademikernas a-kassa tidigare måste du anmäla det skriftligt, antingen via brev eller e-post.

Du loggar in med mobilt BankID. Du beställer mobilt BankID från din bank och laddar ner BankID säkerhetsapp på din mobil eller surfplatta. Har du redan ett mobilt BankID kan du logga in direkt. Se frågor och svar om inloggningen.

Du kan uppdatera dina uppgifter om du loggar in. Uppgifterna om din arbetsgivare och utbildning är extra viktiga för att du ska få rätt och bra information, hjälp och stöd när du behöver. Logga in till Min sida och välj Se & ändra uppgifter - där hittar du dina uppgifter.

För att gå ur Sveriges Ingenjörer behöver du fylla i och skicka in en utträdesanmälan. Ditt medlemskap avslutas vid utgången av den månad då anmälan kommit in.

Tidigare inbetald medlemsavgift återbetalas inte. Kontakta gärna medlemsservice om du har frågor kring hur du ska hantera utskickad faktura.

Hämta utträdesanmälan här.

A-kassa

För att bli medlem i Akademikernas a-kassa måste du fylla i en ansökan. Den finns på akademikernasakassa.se.

Du kan bara vara medlem i en a-kassa i taget. Byter du a-kassa får du tillgodoräkna dig tidigare medlemstid om det inte blir något glapp mellan medlemskapen.

Gör så här för att undvika glapp:

 1. Akademikernas a-kassa kan hjälpa dig med byte av a-kassa. Du hittar all info på deras webbplats akademikernasakassa.se.
 2. I din ansökan till Akademikernas a-kassa kan du välja att betala a-kassan tillsammans med förbundsavgift. Då får vi meddelande om att du är medlem i a-kassan.

För dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer och också är med i Akademikernas a-kassa ingår inkomstförsäkring i medlemskapet. Du som redan har en inkomstförsäkring i ett annat förbund kan som regel tillgodoräkna dig den medlemstiden till vår inkomstförsäkring.

Nej, du kan välja att stå utanför Akademikernas a-kassa och enbart vara medlem i förbundet. Då omfattas du inte av inkomstförsäkringen.

Sveriges Ingenjörer förskotterar Akademikernas a-kassas avgift. Ingen medlem avregistreras utan att först ha fått påminnelse om obetald avgift. Om du är osäker på om du betalat din medlemsavgift, kontakta vår medlemsservice på telefon 08-613 80 00.

Avgiften till Akademikernas a-kassa är oförändrad även om du är arbetssökande. Avgiften till förbundet kan däremot reduceras, läs villkoren och ansök om reducerad avgift.

Från och med den månad du fyller 65 får du automatiskt utträde ur a-kassan. Vill du gå ur Akademikernas a-kassa före din 65-årsdag måste du anmäla det skriftligt till förbundet via e-post eller brev. Glöm inte att ange ditt person- eller medlemsnummer.

Går du i pension behöver du kontakta oss för pensionärsmedlemskap (456 kr/år).

Nej, du behöver inte vara fackligt ansluten. Det går bra att endast vara medlem i Akademikernas a-kassa. Men för att omfattas av inkomstförsäkringen måste du vara med i förbundet.  

Du ansöker om medlemskap direkt på deras webbplats akademikernasakassa.se.

Som medlem hos oss och Akademikernas a-kassa har du samma möjligheter att få a-kassa och inkomstförsäkring som alla andra medlemmar vid ofrivillig arbetslöshet. För sjukpenning gäller olika regler beroende på vilken bolagsform du har. Läs mer om vad det är som gäller för egenföretagare och a-kassa här.

Bakgrunden till att Akademikernas a-kassa justerade avgiften 1 oktober 2020 var att regeringen höjde taket för högsta dagpenning från 910 kronor till 1200 kronor i mars samma år för att dämpa de ekonomiska konsekvenserna av Corona-pandemin för individerna och samhället. 
Medlemsavgiftens storlek beror på arbetslöshetskassornas administrationskostnader och på finansieringsavgiften som arbetslöshetskassorna betalar till staten. 


Du kan läsa mer om a-kassans beslut och bakgrund på deras webbsida.

Frågor och svar om höjningen av avgiften till inkomstförsäkringen

Ingenjörsfullmäktige beslutade att införa en tillfällig höjning av medlemsavgiften. Höjningen kommer oavkortat att gå till att täcka upp för framtida underskott i förbundets inkomstförsäkring. Den 2 juni 2020 fattade Förbundsstyrelsen beslut om vilka nivåer som ska gälla. Den tillfälliga avgiftshöjningen tas bort 30 september 2021. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om beslutet.

Coronakrisen förväntades slå hårt och brett mot svensk arbetsmarknad. Många företag permitterade och fler och fler varsladeVi noterade att även vår medlemsgrupp berördes och det var troligt att uppsägningar för ingenjörer skulle öka kraftigt en tid framöver.  

Med anledning av det behövde vi se över förbundets inkomstförsäkring eftersom det var troligt att situationen skulle leda till mycket oväntade och kraftiga skadekostnader i försäkringen, vilka då måste finansieras eftersom befintliga medel riskerade att inte räcka. 

Tack vare ett effektivt arbete med att förhandla fram ett stort antal korttidssavtal dämpades pandemins effekter på arbetsmarknaden och nu när massvaccinationerna har börjat ta fart är läget idag ljusare och vi kan avsluta höjningen i förtid från och med 30 september 2021

Premien för 2020 beräknades på en arbetslöshetsnivå om ca 0,8% på helårsbasis i det försäkrade kollektivet. Dessutom finns säkerhetsreserver i både försäkringsbolaget och hos Sveriges Ingenjörer, som skulle kunna hantera en tillfällig ytterligare ökning av antalet arbetslösa. Dessa reserver skulle kunna klara att ca ytterligare en halv procent av de försäkrade medlemmarna behöver nyttja försäkringen, detta utan att försäkringsbolagets reserver blir för små och ytterligare medel behöver skjutas till.

Alla ordinarie medlemsavgifter hittar du här.

Tänk på att din medlemsavgift dras i efterskott för dig som betalar via autogiro. Detta innebär att du kommer se den nya avgiften i slutet av oktober.

Det var i början av pandemin väldigt svårt att göra den typ av beräkningar som normalt görs vid beräkning av det kommande årets premie. Vi gjorde rimliga antaganden utifrån då rådande läge och gjorde beräkningarna utifrån dem, men sjävklart fanns det osäkerheter. 

Vi tittade på en rad olika scenarios som vi sedan fogade samman, där utgångspunkten var att hitta en nivå på premie som vi bedömde med stor sannolikhet kunde trygga att försäkringens villkor ska kunna bibehållas (d v s att 80% av löner upp till 100 000 kr kan försäkras i upp till 150 dagar).

Huvudscenariot innebar att ca 3,8% av medlemmarna skulle hamna i arbetslöshet under 2021 (jämfört med 0,8% enligt prognosen som gjordes för 2020 innan Coronapandemin), samt en kraftig ökning av antalet arbetslösa medlemmar under andra halvåret 2020. Scenariot för 2020 var att 2,8% räknat på helåret skulle hamna i arbetslöshet, där ökningen jämfört med den ursprungliga prognosen helt hamnade på andra halvåret.

Försäkringsföretag måste kunna tillhandahålla kostnadseffektiva försäkringar samtidigt som de måste ha tillräckligt med kapital för att betala ut ersättningar. Det är viktigt att det kapital som försäkringsbolaget förfogar över står i proportion till försäkringstagarnas normala nyttjandegrad om än med viss marginal.

 Förbundet siktar på att ha en försäkring i balans utan en för stor Egen reserv, d v s att försäkringen kan gå runt utan att pengar samlas på hög.

 

Premienivån beräknas årligen av försäkringsbolagets (Folksams) aktuarier och baseras på en mängd antaganden om till exempel konjunkturutveckling, arbetslöshetsnivåer, lönenivåer och antal dagar i arbetslöshet sett ur tidigare års utveckling. Premien ska sättas så att den täcker upp för utbetalning av försäkringsersättningar, driftskostnader och skaderegleringskostnader och så att försäkringsbolaget kan hålla tillräckliga säkerhetsreserver enligt gällande regelverk.

Premien för 2020 sattes under hösten 2019 och innehöll bland annat antaganden om en stigande arbetslöshetsnivå, men beräkningarna gjordes innan kännedom fanns om Corona-viruset och dess spridning och effekter på samhälle och ekonomi.

A-kassans tillfälligt höjda ersättningar var ett välkommet bidrag, men skulle inte räcka för det ökade tryck som vårt scenario för 2021 om 3,8 procent innebar. Våra medlemmar tjänar i snitt betydligt över både det tidigare och det tillfälliga nu gällande taket i a-kassan.

Yrkesverksamma medlemmar omfattades av höjningen. Studentmedlemmar, yrkesverksamma medlemmar över 65 år och pensionärer berördes inte av höjningen.

Yrkesverksam medlem som betalar full medlemsavgift betalar 100 kr/mån extra.

Yrkesverksam medlem som betalar reducerad medlemsavgift betalar 30 kr/mån extra.

Så här fördelas pengarna från medlemsavgiften. 

(Siffror för 2022)

 • Demokratiorg. och internationell verksamhet 9kr
 • Förhandling 80kr
 • Medlemsservice, - rekrytering och -förmåner 39kr
 • Politik, påverkan, opinion och kommunikation 47kr
 • Inkomstförsäkring 15kr
 • Ny Teknik 15kr
 • Centralorganisationer, medlemsavgifter 14kr
 • Utvecklingsverksamhet finansierad av medlemsavgift 0kr

Att fler söker och vill bli medlemmar hos Sveriges Ingenjörer välkomnar vi såklart. Beslutet bygger på att kunna erbjuda en bibehållen hög trygghet i inkomstförsäkringen för både befintliga och nya medlemmar som drabbas av arbetslöshet. De nytillkomna medlemmarna omfattas dock inte av inkomstförsäkringen direkt då kvalificeringstiden är 12 månader. 

Vi har beräknat förslaget utifrån en snabbt stigande arbetslöshet och förhöjd belastning på inkomstförsäkringen. 

Att fler söker och vill bli medlemmar hos Sveriges Ingenjörer välkomnar vi såklart. Beslutet bygger på att kunna erbjuda en bibehållen hög trygghet i Inkomstförsäkringen för både befintliga och nya medlemmar som drabbas av arbetslöshet. 

Har man betalat hela årsavgiften för 2021 kommer avgiften för 2022 automatiskt reduceras med det överskjutande beloppet man betalat för perioden okt - dec 2021. 

Har du frågor om Corona

Har du frågor om varsel, korttidsarbete och annat som sker som följd av Coronapandemin?

Vi besvarar de flesta frågorna här.

Till toppen