Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Ge mig mer jämställdhet

Fira kvinnodagen med en paneldiskussion om jämställdhet på arbetsmarknaden. Samtalet berör allt från löneskillnader mellan könen till representation av kvinnor i bolagsstyrelser. 

Datum: 08 mars 2023
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 8 mar

Välkommen till ett spännande panelsamtal om jämställda löner, karriär, relationer och attityder hos omgivningen.

 

Hur kommer det sig att kvinnliga ingenjörer har längre ingångslön än manliga? Eller att tillväxten av chefskvinnor aldrig varit svagare? Under webbinariet får vi ta del av tips för dig som individ, exempel från arbetsgivare som lyckats och höra mer om varför jämställdhet ökar lönsamheten.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Panel

Amanda Lundeteg

VD AllBright

Amanda Lundeteg är utbildad ekonom och VD på stiftelsen AllBright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet.

Andreas Nyström

Chef för förhandling offentlig sektor på Sveriges Ingenjörer

Andreas Nyström är förhandlingschef för offentlig sektor på Sveriges Ingenjörer och Vice ordförande för akademikerna inom staten på Saco-S.

Jessica Bagge

Chef för Analys och påverkan på Sveriges Ingenjörer

Jessica Bagge är statsvetare och ingenjör. Hon arbetar som chef för avdelningen Analys och påverkan på Sveriges Ingenjörer och har tagit fram rapporten Rön om lön och kön som visar på skillnaderna mellan manliga och kvinnliga ingenjörslöner.

Moderator

Caroline Sahlén

Rekryterare, Sveriges Ingenjörer

Caroline Sahlén jobbar på avdelningen för medlemsutveckling och rekrytering. Hon är utbildad nationalekonom som arbetar på Sveriges Ingenjörer med karriärfrågor och stöd till yrkesverksamma medlemmar.

Till toppen