Sveriges Ingenjörer

Cv-granskning och personligt brev

Skriv din bästa jobbansökan. Oavsett om du är nyutexaminerad ingenjör eller mitt uppe i karriären behöver du lägga tid och energi på ditt cv och ditt personliga brev när du söker jobb. En bra ansökan kan vara avgörande för om du blir kallad till intervju eller inte. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning – nyttja det.

Tre tips på hur du skapar ett bra cv

Ett bra och tydligt cv ökar dina chanser att få ingenjörsjobbet. Läs igenom våra tips och ta även hjälp av våra experter som granskar ditt cv och återkommer med värdefull feedback.

Cv eller meritförteckning?

Ditt cv ska marknadsföra dig och dina kompetenser medan en meritförteckning är en förteckning som innehåller mer om tidigare arbetsuppgifter och vilka erfarenheter dina olika meriter givit dig, idag är skillnaden inte glasklar och det är vanligast att prata om cv.

Så skriver du personligt brev

Ditt personliga brev ska, i kombination med ditt cv, öka dina chanser att få komma på intervju. Här delar vi med oss av våra bästa tips om hur man skriver ett bra personligt brev.

Senast uppdaterad 2022-05-17

Relaterade tjänster

Avtalsgranskning

Vi hjälper dig att granska villkoren innan du skriver på ditt nya anställningsavtal. Se vår checklista.

Ta hjälp av oss för att kolla ditt avtal

Intervjuträning

Har du funderat på vilka frågor som vanligtvis brukar ställas vid en anställningsintervju? Boka en kostnadsfri intervjuträning hos Poolia Engineering inför din nästa anställningsintervju.

Boka intervjuträning

Fråga rekryteraren

Boka ett kostnadsfritt samtal med en rekryterare så får du insikt i vad olika branscher söker, hur jobbläget ser ut och vad arbetsgivarna tittar efter utöver utbildning och erfarenhet.

Boka en rekryterare

LinkedIn-granskning

Rekryterare använder LinkedIn både för att hitta och kolla upp kandidater. Boka en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil och låt en jobbexpert hjälpa dig att göra den så bra som möjligt. 

Boka granskning av din LinkedIn-profil

Mentorskap

Med tjänsten Mentorsök kan du komma i kontakt med andra ingenjörer inom de områden som intresserar dig. Hitta eller bli mentor och utvecklas tillsammans genom mentorskap.

Hitta eller bli mentor

Karriärcoach

Karriärcoachning kan hjälpa dig vidare i karriären eller att utvecklas som ledare. Boka ett kostnadsfritt samtal med en coach som hjälper dig ta reda på hur du kan använda din talang och kunskap på bästa sätt.

Boka en coach
Till toppen