Sveriges Ingenjörer

Intervjuträning

Har du funderat på vilka frågor som vanligtvis brukar ställas vid en anställningsintervju? Och på vilka frågor som du själv bör ställa? Nu kan du som är yrkesverksam medlem eller sistaårsstudent boka en kostnadsfri intervjuträning.

Intervjuträning med en rekryterare

Att vara förberedd inför en arbetsintervju är a och o. För att få det jobb du söker krävs att du står ut bland övriga sökanden, har svaren på de tuffa frågorna och framför allt upplevs trygg i situationen. Just därför kan det vara bra att träna på att bli intervjuad via en simulerad arbetsintervju.

Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du en kostnadsfri intervjuträning med en rekryterare som själv har ingenjörsbakgrund eller teknisk bakgrund. Intervjuträning erbjuds i samarbete med Qrios Life Science & Engineering, som ingår i Pooliakoncernen.

Så går intervjuträning till

Du kan välja en generell intervjuträning eller intervjuträning inför en planerad anställningsintervju. Intervjuträningen ges digitalt eller via telefon.

Under intervjuträningen används en kompetensbaserad intervjuteknik med ställda frågor, som sannolikt också kan dyka upp i en eventuell arbetsintervju. Du kommer få möjlighet att reflektera över dina egna svar, träna på att bemöta svåra frågor och förhoppningsvis känna dig mer trygg i intervjusituationen.

Våra bästa tips inför anställningsintervjun

  • Se till att vara påläst om företaget och ställ frågor.
  • Läs noga igenom kravprofilen i annonsen och bocka av kraven för dig själv. Vad betyder kraven för dig och uppfyller du dem?
  • Förbered dig gärna genom att fundera över de viktigaste anledningarna varför du tror att du är rätt person för jobbet.
  • Lyssna på frågorna som ställs. Det kan låta självklart, men se till att du verkligen förstår frågan och be om förtydligande annars.
  • Bjud på dig själv, men var professionell och lämna de alltför personliga detaljerna utanför.
Senast uppdaterad 2023-01-26

Relaterade tjänster

Till toppen