Sveriges Ingenjörer

Intervjuträning

Har du funderat på vilka frågor som vanligtvis brukar ställas vid en anställningsintervju? Och på vilka frågor som du själv bör ställa? Nu kan du som är yrkesverksam medlem eller sistaårsstudent boka en kostnadsfri intervjuträning.

Intervjuträning med en rekryterare

Att vara förberedd inför en arbetsintervju är a och o. För att få det jobb du söker krävs att du står ut bland övriga sökanden, har svaren på de tuffa frågorna och framför allt upplevs trygg i situationen. Just därför kan det vara bra att träna på att bli intervjuad via en simulerad arbetsintervju.

Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du en kostnadsfri intervjuträning med en rekryterare som själv har ingenjörsbakgrund eller teknisk bakgrund. Intervjuträning erbjuds i samarbete med Qrios Life Science & Engineering, som ingår i Pooliakoncernen.

Så går intervjuträning till

Du kan välja en generell intervjuträning eller intervjuträning inför en planerad anställningsintervju. Intervjuträningen ges digitalt eller via telefon.

Under intervjuträningen används en kompetensbaserad intervjuteknik med ställda frågor, som sannolikt också kan dyka upp i en eventuell arbetsintervju. Du kommer få möjlighet att reflektera över dina egna svar, träna på att bemöta svåra frågor och förhoppningsvis känna dig mer trygg i intervjusituationen.

Våra bästa tips inför anställningsintervjun

  • Se till att vara påläst om företaget och ställ frågor.
  • Läs noga igenom kravprofilen i annonsen och bocka av kraven för dig själv. Vad betyder kraven för dig och uppfyller du dem?
  • Förbered dig gärna genom att fundera över de viktigaste anledningarna varför du tror att du är rätt person för jobbet.
  • Lyssna på frågorna som ställs. Det kan låta självklart, men se till att du verkligen förstår frågan och be om förtydligande annars.
  • Bjud på dig själv, men var professionell och lämna de alltför personliga detaljerna utanför.
Senast uppdaterad 2022-03-21

Relaterade tjänster

Avtalsgranskning

Vi hjälper dig att granska villkoren innan du skriver på ditt nya anställningsavtal. Se vår checklista.

Ta hjälp av oss för att kolla ditt avtal

Cv-granskning och personligt brev

Oavsett om du är nyutexaminerad ingenjör eller mitt uppe i karriären behöver du lägga tid och energi på ditt cv och ditt personliga brev när du söker jobb. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning – nyttja det.

Boka cv-granskning

Fråga rekryteraren

Boka ett kostnadsfritt samtal med en rekryterare så får du insikt i vad olika branscher söker, hur jobbläget ser ut och vad arbetsgivarna tittar efter utöver utbildning och erfarenhet.

Boka en rekryterare

LinkedIn-granskning

Rekryterare använder LinkedIn både för att hitta och kolla upp kandidater. Boka en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil och låt en jobbexpert hjälpa dig att göra den så bra som möjligt. 

Boka granskning av din LinkedIn-profil

Mentorskap

Med tjänsten Mentorsök kan du komma i kontakt med andra ingenjörer inom de områden som intresserar dig. Hitta eller bli mentor och utvecklas tillsammans genom mentorskap.

Hitta eller bli mentor

Karriärcoach

Karriärcoachning kan hjälpa dig vidare i karriären eller att utvecklas som ledare. Boka ett kostnadsfritt samtal med en coach som hjälper dig ta reda på hur du kan använda din talang och kunskap på bästa sätt.

Boka en coach
Till toppen