Sveriges Ingenjörer

E-kurs i självledarskap

Självledarskap hjälper dig att prestera och må bättre. Vi erbjuder dig som medlem en kostnadsfri e-kurs i självledarskap som ger dig verktygen för att leda dig själv på bästa sätt.

Du som är medlem i Sveriges Ingenjörer får kostnadsfritt obegränsad tillgång till e-kursen under tolv månader. Kursen tillhandahålls i samarbete med Kompetens Express.

E-kursen i korthet:

 • Självledarskap ger dig ökad självinsikt och trygghet i vem du är, vad vill och vad du kan. 
 • Du får med dig konkreta verktyg som du kan använda i olika situationer både på jobbet och privat. 
 • E-kursen ges on-demand och din kurslicens är giltig i tolv månader.
 • Logga in för att se anmälningsknapp.

Information om e-kursen

I e-kursen får du olika nycklar till ett bättre självledarskap. Du får bland annat koll på dina motivationsfaktorer, hur du optimerar din tid, hur hjärnan fungerar och hur du kommunicerar på bästa sätt.

Grunden i självledarskap är en god självinsikt, att vara trygg i vem du är och vad du vill. Med ökad självinsikt och verktyg för att styra upp dina arbetssituationer och relationer skapar du bättre förutsättningar för att må bra, känna dig mindre stressad, prestera bättre och uppfylla dina mål både på ett privat plan och i arbetslivet. 

Efter anmälan får du ett mejl med inlogg och länk till e-kursen som skickas från avsändaren webutskick@kompetensexpress.se. Själva kursen finns på lärportalen Express Academy.

Kursen är uppbyggd i kapitel med korta faktafilmer och övningar som stärker lärandet och ger insikter och förståelse. Du får även checklistor att skriva ut och en personlig handlingsplan som du jobbar med för att ta kunskapen vidare till din egen vardag.

Utbildningen kan genomföras när det passar dig, på dator eller mobila enheter som smartphone eller läsplatta. Du får ut mest av kursen om du gör den över lite längre tid med korta pass och några kapitel i taget. Då hinner du reflektera och arbeta med din personliga handlingsplan och ökar chansen att hålla lärandet levande över tid. 

Kursen innehåller 11 kapitel. Varje kapitel är uppbyggt kring en kort faktafilm och övningar som stärker lärandet och ger insikter och förståelse.

 1. Självledarskap
 2. Hitta din balans
 3. Självkännedom
 4. Rädslor
 5. Motivation
 6. Mål och målsättning
 7. Tidsplanering
 8. Team
 9. Kommunikation
 10. Feedback
 11. Dina verktyg

E-kursen är totalt cirka 3 timmar lång + tid för reflektion och handlingsplan. 

Du bestämmer din studietakt själv, men rekommendationen är att göra kursen över lite längre tid med korta pass och några kapitel i taget.

När du är klar kan du göra ett kunskapstest och får du godkänt kan du skriva ut ditt diplom.

E-kursen tillgänglig även på engelska

E-kursen i självledarskap finns även tillgänglig på engelska. Tipsa gärna dina arbetskamrater.

Till toppen