Sveriges Ingenjörer

E-kurs i presentationsteknik

Hur fångar du publikens intresse? Hur anpassar du budskapet? Och hur minimerar du stressnivån så att den hjälper och inte stjälper? E-kursen i Presentationsteknik ger dig bästa tipsen och grunden i att göra starka och slagkraftiga presentationer där budskapet når fram.

E-kursen i korthet

E-kursen i Presentationsteknik passar alla som behöver stärka sin förmåga att genomföra presentationer som når fram till mottagaren. E-kursen är pedagogiskt upplagd med filmer i fokus där du får följa både praktiska tips och se hur en presentations olika delar kan upplevas i praktiken. Du får tips på hur du förbereder dig på bästa sätt, kontrollerar din stressnivå och håller en bra struktur på din presentation.

 • E-kursen ges on-demand och du som medlem får kostnadsfritt obegränsad tillgång till e-kursen under 12 månader.
 • Kursen tillhandahålls i samarbete med Kompetens Express.
 • Logga in för att anmäla dig.

Information om e-kursen

Efter anmälan får du ett mejl med inlogg och länk till e-kursen som skickas från avsändaren webutskick@kompetensexpress.se. Själva kursen finns på lärportalen Express Academy.

Kursen är uppbyggd i kapitel med korta faktafilmer, tips och övningar som inspirerar och ger insikter och förståelse. Du får även skiva ut en personlig handlingsplan som du jobbar med för att ta kunskapen vidare till det tillfälle då du ska göra en egen presentation.

Kursen kan genomföras när det passar dig, på dator eller mobila enheter som smartphone eller läsplatta, och du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader. Du får ut mest av kursen om du gör den över lite längre tid med korta pass och några kapitel i taget. Då hinner du reflektera och arbeta med din personliga handlingsplan och ökar chansen att hålla lärandet levande över tid.

Kursen innehåller 9 kapitel.

 1. Kommunikation
 2. Retorikens grunder
 3. Struktur – ”den röda tråden”
 4. Målgruppsanalys
 5. Att förbereda sig
 6. Scennärvaro
 7. Stress och nervositet
 8. Dialog och kontakt
 9. Förstärk din presentation

E-kursen är totalt cirka 1–1,5 timme lång.

Du bestämmer din studietakt själv, men rekommendationen är att göra kursen över lite längre tid med korta pass och några kapitel i taget.

E-kursen avslutas med ett kunskapstest och efter tillräckligt många rätt utdelas diplom som går att spara digitalt eller skriva ut.

Till toppen