Sveriges Ingenjörer
Egenföretagare

Försäkringar för dig som egenföretagare

Som egenföretagare behöver du själv ordna med tryggheten för dig och företaget. Förutom en företagsförsäkring finns det försäkringar som kan hjälpa dig om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Som medlem har du möjlighet att köpa bra försäkringar genom vår egen försäkringsförmedlare Akademikerförsäkring.

Skydda ditt företag med en företagsförsäkring

Företagsförsäkringen som du kan köpa hos Akademikerförsäkring är anpassad efter ditt företags storlek och innehåller en ansvarsförsäkring, ett rättsskydd, en egendomsförsäkring och en avbrottsförsäkring. Den innehåller även ett konsultansvar, och ger ett bra grundskydd till ditt företag. 

Till det kan du köpa tillägg, så att skyddet anpassas efter ditt företags behov. Äger du till exempel dyr utrustning genom företaget eller en företagslokal är det bra att köpa tillägg för det. Din privata hemförsäkring omfattar nämligen inte företagets utrustning.   

Boka en kostnadsfri försäkringsrådgivning  

Är du osäker på vilka försäkringar du behöver till dig och ditt företag? Då rekommenderar vi att du bokar in en kostnadsfri försäkringsrådgivning för att få hjälp att välja rätt skydd. Eftersom vi äger Akademikerförsäkring finns de där för att hjälpa dig som medlem. Deras mål är att det ska vara enkelt för dig att vara rätt försäkrad. 

Se över din trygghet som egenföretagare  

Det är viktigt att du som egenföretagare stärker och anpassar ditt skyddsnät med försäkringar för dig som person, om du skulle bli sjuk eller skadad. Det grundskydd Akademikerförsäkring rekommenderar dig som egenföretagare, utöver en företagsförsäkring är:  

  • Olycksfallsförsäkring Den ger ersättning för kostnader som uppstår om du är med om en olycka och skadar dig. Skadar du dig så pass allvarligt att du inte blir fullt återställd betalar försäkringen även ut ett engångsbelopp.  
  • Vårdförsäkring Den ger dig möjlighet att söka privat planerad vård om du får besvär som annars kräver lång väntan på specialist eller operation. Med en vårdförsäkring är du garanterad specialistvård inom 6 vardagar och operation inom 14 vardagar, jämfört med 90 dagar som är garantitiden i den offentliga vården. Som företagare är det extra viktigt att du slipper långa vårdköer, så att du snabbt kan återgå till din ordinarie verksamhet. 
  • Livförsäkring Den betalar ut ett skattefritt engångsbelopp till vald person om du skulle dö. Har du till exempel lån genom företaget som behöver lösas ut? Med en livförsäkring ser du till att inte lämna efter dig stora skulder till din familj. 
  • Sjukförsäkring Som egenföretagare har du inte samma skydd som när du är anställd. Det kan få betydande konsekvenser för din ekonomi om du blir långvarigt sjukskriven. En sjukförsäkring ger ersättning för förlorad inkomst, utöver det du får från Försäkringskassan, och gäller om du blir sjukskriven på grund av en olycka eller sjukdom.  
Senast uppdaterad 2024-06-03
Till toppen