Sveriges Ingenjörer
Nyheter

Sveriges Ingenjörers stöd till Ukraina

Sveriges Ingenjörer vill stödja och visa sitt deltagande för befolkningen i Ukraina, både för dem som fortfarande befinner sig i Ukraina och behöver hjälp med stöd och förnödenheter, men även för de individer som tar sig till Sverige. Här nedan listas de åtgärder som genomförs nu.

Förbundet har en insamling till UNHCR 

Vill du vara med och stötta befolkningen i Ukraina? Förbundet har satt upp en egen insamling dit medlemmarna kan bidra med pengar. Den svenska befolkningen har visat stor givmildhet och många miljarder har redan samlats in, men behovet är fortsatt stort. Därför startar vi en egen insamling nu, då vi ser att behovet fortsatt finns.  

Till insamlingen "Sveriges Ingenjörer för Ukraina"

Medlemskap till reducerad avgift för nyanlända med ingenjörsutbildning

Nyanlända individer från Ukraina som har en ingenjörsutbildning erbjuds från 1 mars 2022, enligt förbundets föreskrifter för reduktion av medlemsavgift ett ordinarie medlemskap till studentpris, enligt vad som erbjuds personer som studerar SFINX (svenska för ingenjörer). Avgiften beviljas i regel max 1 år. När SFINX-avgift upphör ska dessa medlemmar betala enligt avgiftstrappan, liksom vanliga studenter som övergår till ordinarie avgift. 
 
Villkor 
Vårt krav för att bevilja reducerad avgift är att man har ett samordningsnummer eller saknar svenskt personnummer samt kan uppvisa godkänd ingenjörsutbildning från Ukraina. Detta erbjudande gäller under perioden 2022-03-01 till och med 2023-02-28. För att ansöka krävs att personen fyller i den ansökningsblankett som finns på vår webbplats, ansökan av medlemskap.  

Ansökan hittar du här.

Jobbsprånget – Ukraine  

Are you a refugee from Ukraine looking for an opportunity to enter the Swedish job market? Jobbsprånget Ukraine connects you with employers eager to help you. Sveriges Ingenjörer is one of the founders of Jobbsprånget.  

Learn more and apply to Jobbsprånget - Connecting employers and newcomer academics.

Senast uppdaterad 2022-05-19
Till toppen