Sveriges Ingenjörer
Nyheter Opinion 26 maj 2023

Sveriges Ingenjörer i anseendetopp

Sveriges Ingenjörer deltar för tredje året i rad i Kantar Publics undersökning bland allmänheten om anseendet hos olika intresseorganisationer. Förbundet placerar sig återigen högst bland fack- och arbetsgivarorganisationer med ett anseendeindex på 54, vilket definieras som ”högt anseende”.

Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer
Våra medlemmar är nyckelaktörer för hållbar utveckling i samhällets alla sektorer. Vårt förbund har både tagit ett stort ansvar i en historiskt svår avtalsrörelse och jobbar aktivt för att bidra till Sveriges fortsatta styrka som ingenjörsland. Allmänhetens höga anseende är ett fint betyg på dessa insatser.

Ulrika Lindstrand

Förbundsordförande Sveriges Ingenjörer

Kantar Publics undersökning mäter årligen anseendet bland allmänheten för olika intresseorganisationer. Sveriges Ingenjörer deltar i år för tredje gången och får ett anseendeindex på 54, vilket innebär en åttondeplats totalt. Genomsnittsindex för samtliga organisationer är 40.

Om undersökningen

Resultatet baseras på online-intervjuer i Kantar Publics slumpmässigt rekryterade panel, som består av personer i den svenska allmänheten i åldrarna 18-79 år.

Undersökningen genomfördes 7-30 april 2023​.

Totalt deltog 43 organisationer. 

Resultatet finns i sin helhet att ta del av på Kantar Publics hemsida.  

Nyhetssajten Arbetsvärlden skriver om placeringarna bland fack- och arbetsgivarorganisationer i Kantar Publics Anseendeindex och konstaterar att Sveriges Ingenjörer hade bäst resultat.
Ta del av artikeln om Polisförbundet tappar i anseende – Almega i botten på Arbetsvarlden.se

Till toppen