Sveriges Ingenjörer

Dags för ett jämställt näringsliv

I näringslivet är det fortfarande inte jämställt. Ju högre upp hierarkin man kommer desto mindre jämställt blir det. Ta del av våra Linkedin-sändningar för att öka kunskapen.
Nyheter
2024-02-16

Hela vecka 10 pratar vi jämställdhet. Följ med oss i tre intressanta sändningar på Linkedin under veckan. Passa också på att läsa vår rapport Rön om lön och kön som visar att löneskillnaderna mellan män och kvinnor inte längre minskar.

Rekrytera potential med Cogig  

CoGig siktar på en jämställd fördelning av makten i näringslivet. Tillsammans med Sveriges ledande företag skapar de förändring med hjälp av rekrytering via nätverk, evenemang och workshops, samt driver tre årliga talangprogram för kvinnliga och icke-binära ingenjörsstudenter. Ett rekryteringsbolag som har tänkt nytt sedan 2013. 

Under sändningen kommer Cogig berätta mer om att rekrytera potential. 

Datum: Tisdag 5 mars

Tid: 12.00-12:30

Till sändningen

Vikten av en jämställd privatekonomi 

Sveriges Ingenjörer bjuder, i samarbete med Danske Bank, in till en Linkedin-sändning med tema privatekonomi. Jennie Sandén, privatekonom i Danske Bank, berättar mer om vad vi kan förvänta oss av marknaden i vår. Har vi sett toppen av bolånekurvan, hur ska man uppnå en mer jämställd privatekonomi och hur ska man spara i tider av högre inflation? Det och mycket mer kommer Jennie att prata om. 

Datum: Onsdag 6 mars 

Tid: 12.00-12.30  

Till sändningen

Jennie Sandén

Jämställdhet, kulturkrockar och förutfattade meningar 

Hur kan man jobba med jämställdhet, mångfald och inkludering för nyanlända? Vilka är de största förutfattade meningarna människor har kring nyanlända? 

I denna sändning står dessa frågor i fokus och kommer diskuteras i samtal med Charbel Gabro och Sveriges Ingenjörers Caroline Sahlén.  

Charbel har vikt sitt liv åt att inspirera kring det han själv saknade som ung och nyanländ i Sverige – Att bygga broar mellan slum och finrum, för att utplåna det tomrum som uppstått där emellan.  

Datum: Torsdag 7 mars 

Tid: 12.00-12:30

Till sändningen

Charbel Gabro

Webbinarium: Slå hål på jämställdhetsmyterna

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen med ett webbinarium där jämställdhetsexperten Anna Blixt delar med sig av sina insikter och den senaste forskningen om kvinnor i arbetslivet. Vilka förutfattade meningar finns om kvinnor och jämställdhet? Hur kan du agera för att skapa en miljö där alla ges samma möjligheter?

Datum: Fredag 8 mars

Tid: 12-12:45

Läs mer och anmäl dig här

Anna Blixt

Rapport: Löneskillnaderna minskar inte längre

Lönegapet mellan män och kvinnor minskar inte längre. Det visar Sveriges Ingenjörers rapport om mäns och kvinnors löner som kom förra året.

Läs rapporten Rön om lön och kön

Till toppen