Sveriges Ingenjörer

Ny samtalsguide: Så hanterar du det svåra samtalet

I tider av utmaningar på arbetsmarknaden uppstår ett ökat behov att hantera svåra samtal med medarbetare. Att genomföra dessa samtal kan vara en utmaning för många chefer, men är samtidigt nödvändigt i vissa situationer.
Nyheter
2024-04-30
Hantera svåra samtal

Svåra samtal kan handla om allt från uppsägningar till hantering av ohälsa eller misskötsamhet. Dessa samtal upplevs ofta som svåra både på grund av att de är mindre vanliga för chefer att genomföra och för att man inte vet hur medarbetaren kommer att reagera.

För att stödja chefer och arbetsledare har vi tagit fram en ny samtalsguide, "Det svåra samtalet". Vi hoppas att denna guide ska underlätta hanteringen av dessa situationer genom att erbjuda tips och råd om förberedelser, genomförande och uppföljning av samtalen.

Samtalsguiden har tagits fram gemensamt av Glasbranschföreningen, Installatörsföretagen, Ledarna, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen, Plåt & Ventföretagen, Sveriges Ingenjörer och Unionen - som tillsammans bildar Tjänstemannaavtalets centrala arbetsmiljökommitté.

Till toppen