Sveriges Ingenjörer

Studiebesök lockar till spännande möten

Under våren har Sveriges Ingenjörers distriktsverksamhet genomfört flera spännande studiebesök. Dessa studiebesök är ett tillfälle för medlemmar att både nätverka med andra ingenjörer samtidigt som de kan lära sig mer om lokala projekt och arbetsgivare. De är dessutom ett unikt tillfälle för dig som student att lära dig mer om ingenjörsyrket.
Nyheter
2024-05-23
Studiebesök på Stockholm Exergi

Det är inte självklart för alla företag att ta emot studiebesök, men oftast när Sveriges Ingenjör ställer frågan så går det bra. Vi vet att studenter efterfrågar förebilder och att få veta mer om ingenjörsyrket, då passar studiebesök bra. Även för den som vill lära sig mer om andra eller nya tekniker, eller kanske är nyfiken på en annan arbetsplats passar det bra.  

Ett av många populära studiebesök är det på Stockholm Exergis planerade anläggning för Bio-CCS. Den kommer bli en av Europas första storskaliga anläggningar för koldioxidavskiljning och lagring med potential att suga bort 800 000 ton biogen koldioxid per år. Besökarna fick ta del av ett högaktuellt projekt och höra om framtidsplanerna.  

Bland de genomförda studiebesöken finns ett till världsarvet Grimeton radiostation, ett besök hos plasttillverkning hos Alfapac och en närmare presentation av projekt Slussen. Besök har även gjorts på Scanfil i Åtvidaberg, ett solfångarfält i Dalarna och på Stockholm Makerspace har man har utforskat kreativt skapande.  I Skåne har man bland annat gjort besök på Virtual realitylaboratoriet för att lära sig med om immersiva tekniker.

Bland dessa studiebesök finns något för de allra flesta, inte minst för den som vill utforska och lära sig något nytt med likasinnade. Är du nyfiken på kommande studiebesök och aktiviteter nära dig? I vårt kalendarium finns alla kommande aktiviteter samlade.  

Till toppen