Sveriges Ingenjörer

Hitta kollektivavtal

Sök kollektivavtal efter bransch. Vill du veta vilket kollektivavtal du har rekommenderar vi dig att logga in och titta på dina sidor.

Sök kollektivavtal

Avtalsrörelsen - så funkar det

Det kan vara svårt att hänga med i alla begrepp när det handlar om avtalsrörelse. Här reder vi ut det mesta av frågorna kring avtalsrörelsen.

Läs mer här

Tack vare kollektivavtalet

Vårt kollektivavtal lägger grunden för ett hållbart arbetsliv genom att gynna dig ekonomiskt och bidra till din utveckling.

Hur kollektivavtalet hjälper dig

Kollektivavtal gör skillnad i plånboken

Kollektivavtal är en överenskommelse mellan arbetsgivare och fackförbund som reglerar frågor kring bland annat arbetsvillkor och tjänstepension. Att ha kollektivavtal gör stor skillnad för din privatekonomi om du blir sjuk, föräldraledig eller råkar ut för en arbetsskada.

Räkna ut vad ditt kollektivavtal är värt

Så fungerar kollektivavtal

En av Sveriges Ingenjörers viktigaste uppgifter är att lägga grunden för ett tryggt och bra arbetsliv genom att förhandla fram kollektivavtal. Avtalen reglerar frågor rörande exempelvis arbetsvillkor, föräldraledighet och tjänstepension.

Läs mer

Vad innebär de olika avtals-konstruktionerna?

Vi reder ut begreppen om skillnaderna mellan olika sorters avtal.

Läs mer om de olika avtalskonstruktionerna

Teckna kollektivavtal eller hängavtal

Som arbetsgivare kan du få kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer genom att antingen gå med i en arbetsgivarorganisation, kopplad till aktuell bransch, eller genom att teckna hängavtal med Sveriges Ingenjörer.

Teckna avtal

Den svenska modellen

I Sverige tar fackförbunden och arbetsgivarna ett gemensamt ansvar för att utveckla och komma överens om de regler som ska gälla i arbetslivet.

Så fungerar svenska modellen
Till toppen