Din karriär och utveckling

Under hela karriären kan det dyka upp vägskäl av olika slag. Oavsett som du vill utvecklas på din nuvarande arbetsplats eller byta jobb vill vi hjälpa dig.

Här har vi samlat de stöd och förmåner som du som medlem erbjuds kopplat till utveckling av ditt arbetsliv och din karriär.

Förmåner för din karriär och utveckling

Rekryterare använder LinkedIn både för att hitta och kolla upp kandidater. För dig som söker jobb är LinkedIn ett utmärkt verktyg för att presentera sig och även för att bekanta sig med intressanta arbetsgivare och skapa kontakter.

Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du som är yrkesverksam eller sistaårsstudent en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil. Du får svar på hur du kan öka effekten av din profil och därmed förbättra dina chanser till att få jobbet du vill ha.

Läs mer och beställ din granskning här.

Ditt cv och personliga brev ska marknadsföra dig och dina kompetenser. En bra och tydlig utformning ökar dina möjligheter att ta dig till ända till jobbintervjun. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning, nyttja det.

Läs våra tips och beställ din cv-granskning här.

När du blivit kallad till en anställningsintervju betyder det att du lyckats väcka ett intresse hos arbetsgivaren. Du är ett steg närmare jobbet. Intervjun som väntar är den viktigaste delen i rekryteringsprocessen, samtidigt som den ofta förknippas med nervositet. Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du möjlighet att träna på att bli intervjuad genom en kostnadsfri simulerad jobbintervju.

Läs mer och boka din intervjuträning.

Kom vidare i karriären och använd din kompetens på bästa sätt. Vår karriärcoachning hjälper dig att utvecklas och använda din kunskap och talang. Som medlem får du tre samtal med en personlig karriärcoach.

Så går karriärcoachning till

Som medlem är du en del av Sveriges största ingenjörsnätverk. Inom nätverket finns möjlighet att mötas och utbyta erfarenheter i mindre grupper, till exempel om du är chef, egenföretagare eller kvinna. Förbundet består också av distrikt som är indelade länsvis och fungerar som lokalt som ett forum för erfarenhetsutbyte.

Läs mer om våra nätverk här.

Har du en bra idé som du vill ta vara på och utveckla? Då kan du ta hjälp av vår patentrådgivning för att undersöka om idén är din och om den går att skydda.

Läs mer om patentrådgivning

Ingenjörskarriär.se kan du läsa om allt som rör yrkeslivet som ingenjör. När du vill söka nytt jobb, ta ett steg i karriären, förbereda dig för lönesamtalet eller har frågor kring ledarskap.

Webbplatsen är ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ny Teknik.

Som medlem har du tillgång till våra seminarier, studiebesök och andra event på temat jobb och karriär runtom i landet.

Besök vårt kalendarium och se vad som är på gång nära dig.

Logga in och titta på webbinarier och inspelade föreläsningar när det passar dig.

Till vår playsida.

Som medlem kan du ansöka till våra mentorprogram. 

Chefsmentorprogrammet är både för dig som är ny i chefsrollen och för mer erfarna ledare. Som deltagare har du möjlighet att utvecklas i din ledarroll och utökar ditt nätverk med andra ingenjörschefer. Läs mer om chefsmentorprogrammet.

Du kan också bli mentor till en nyanländ ingenjör. Du får möjlighet till kompetensutveckling genom att stötta och bidra med din erfarenhet av arbetsmarknaden för ingenjörer i Sverige. Läs om att vara ingenjörsmentor.

Få tillgång till ingenjörsrelaterade nyheter och inspiration om teknik. Som medlem hos oss har du tillgång till Ny Teknik, Sveriges största tekniktidning.

Läs mer om Ny Teknik Premium

I samarbete med Handelshögskolan i Stockholm Executive Education har Sveriges Ingenjörer tagit fram en unik utbildning som syftar till att stärka förmågan att leda och organisera innovation och affärsutveckling. Programmet riktar sig till dig som är ingenjör och har ansvar för att organisationens innovationer skapar värde för kunder eller uppdragsgivare. 

Läs mer om utbildningen Leda innovation.

Som medlem får du 50% rabatt på e-kursen Framgångs-acceleratorn med Bengt Kallenberg. I kursen får du bland annat hjälp att ta ut riktningen, sätta mål och skapa en process som tar dig framåt i din karriär.

Läs mer och boka hos Kallenberg Coaching

Vi vägleder dig i din karriär

Filmlängd: 0:25

Ta hjälp av våra rådgivare om du har funderingar eller frågor som rör din karriär. Ring rådgivningen på 08-613 80 00.
Senast uppdaterad 2019-10-14
Bli medlem
Bli medlem och få rådgivning och coachning
Du får rådgivning och coachning för att höja din lön och bygga din karriär.