Din karriär och utveckling

Under hela karriären kan det dyka upp vägskäl av olika slag. Oavsett som du vill utvecklas på din nuvarande arbetsplats eller byta jobb vill vi hjälpa dig. Här har vi samlat de stöd och förmåner som du som medlem erbjuds kopplat till utveckling av ditt arbetsliv och din karriär.

Förmåner för din karriär och utveckling

Det blir allt vanligare att rekryterare och företag arbetar aktivt med LinkedIn. Du kan lättare bli upptäckt av företag och rekryterare samtidigt som du utvecklar ditt kontaktnät. Med andra ord kan din LinkedIn-profil vara nyckeln till ditt drömjobb.

Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du som är yrkesverksam eller sistaårsstudent en kostnadsfri granskning av din LinkedIn-profil. Du får svar på hur du kan öka effekten av din profil och därmed förbättra dina chanser till att få jobbet du vill ha.
Läs mer och beställ din granskning här.

När du blivit kallad till en anställningsintervju betyder det att du lyckats väcka ett intresse hos arbetsgivaren. Du är ett steg närmare jobbet. Intervjun som väntar är den viktigaste delen i rekryteringsprocessen, samtidigt som den ofta förknippas med nervositet.  Som medlem hos Sveriges Ingenjörer får du möjlighet att träna på att bli intervjuad genom en kostnadsfri simulerad jobbintervju. Läs mer och boka din intervjuträning.

Ditt cv och personliga brev ska marknadsföra dig och dina kompetenser. En bra och tydlig utformning ökar dina möjligheter att ta dig till ända till jobbintervjun. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning, nyttja det.

Läs våra tips och beställ din cv-granskning här.

Kom vidare i karriären och använd din kompetens på bästa sätt. Vår karriärcoachning hjälper dig att utvecklas och använda din kunskap och talang på bästa sätt. Som medlem får du tre samtal med en personlig karriärcoach.

Hur går karriärcoachning till?

Du som har en bra idé kanske vill ta vara på och utveckla den. Då kan du få hjälp med att undersöka om idén är din och om den går att skydda genom vår förmån patentrådgivning.

Som medlem är du en del av Sveriges största ingenjörsnätverk. Inom nätverket finns möjlighet att mötas och utbyta erfarenheter i mindre grupper, till exempel om du är chef, egenföretagare eller kvinna.
Läs mer om våra nätverk här.

Ingenjörskarriär.se kan du läsa om allt som rör yrkeslivet som ingenjör. När du vill söka nytt jobb, ta ett steg i karriären, förbereda dig för lönesamtalet eller har frågor kring ledarskap.

Webbplatsen är ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ny Teknik.

Vår samarbetspartner STF har ett brett utbud av kurser för din vidareutbildning. Som medlem i Sveriges Ingenjörer får du 15 procents rabatt på alla kurser inom ledarskap, projektledning och MBA. Ange ditt medlemsnummer vid anmälan för att få rabatt.
Besök STF och se vilken kurs som passar dig bäst.

Som medlem har du tillgång till våra karriärseminarier  på temat jobb och karriär runtom i landet.
Besök vårt kalendarium för att se vilka seminarier som är på gång nära dig.

Få tillgång till ingenjörsrelaterade nyheter och inspiration om teknik. Som medlem hos oss har du tillgång till Ny Teknik, Sveriges största tekniktidning, och rabatt på tidningar som vi tror är av intresse för dig i din yrkesroll som ingenjör.
Läs mer om prenumerationer här.

Vi vägleder dig i din karriär

Filmlängd: 0:25

Ta hjälp av våra rådgivare om du har funderingar eller frågor som rör din karriär. Ring rådgivningen på 08-613 80 00.
Senast uppdaterad 2018-03-16
Bli medlem
Bli medlem och få rådgivning och coachning
Du får rådgivning och coachning för att höja din lön och bygga din karriär.