Sveriges Ingenjörer

Allt för egenföretagare

Att driva eget är spännande och kan vara enormt givande. Men det innebär att det är du som är ansvarig för alla beslut som ska fattas. För att stötta dig har vi tagit fram ett antal erbjudanden, sammanställt matnyttig information och samlat de olika möjligheter du har att få stöd av oss.

Affärsjuridisk rådgivning

Du som driver ett företag kan emellanåt behöva juridisk rådgivning för att lösa ett problem. Som medlem och egenföretagare kan du få upp till två timmars gratis konsultation.

Läs mer om förmånen här.

Avtalshjälp för egenföretagare

Varför uppfinna hjulet igen? Använd våra kommenterade checklistor som utgångspunkt när du ska skriva avtal med andra företag, kompanjoner eller med anställda.

Logga in för att ta del av checklistorna.

Statistik för timpriser

En av de svåraste frågorna för en egenföretagare är vad du ska ta betalt. Vi har samlat statistik som hjälper dig forma en bild av vilken prisnivå du bör hålla.

Logga in och läs mer här. 

Hur kommer man igång med företaget?

Att starta ett nytt företag är spännade och stimulerande, men det kan också vara en helt ny värld med helt nya utmaningar. Här hittar du kortfattade tips för vad du ska tänka på både innan du startar och när du väl dragit igång.

Läs tipsen här.

Innovatör och ingenjör

Har du en ny idé som du vill skapa en verksamhet kring? Det är mycket att tänka på innan du startar. Läs mer om de viktigaste sakerna att tänka på när du vill göra verklighet av din idé. Tipsen hittar du här.

A-kassa, inkomstförsäkring och sjukpenning

Som medlem i Sveriges Ingenjörer och med i Akademikernas a-kassa har du samma möjligheter att få a-kassa och inkomstförsäkring som alla andra medlemmar vid ofrivillig arbetslöshet.

För sjukpenning gäller olika regler beroende på vilken bolagsform du har.

Läs mer om din trygghet som egenföretagare

Fler förmåner och stöd för egenföretagare

Här hittar du förmåner speciellt framtagna för att möta dina behov som egenföretagare. Här ser du också olika förmer av stöd och rådgivning som vi erbjuder dig.

Senast uppdaterad 2022-04-28
Till toppen