Allt för egenföretagare

Att driva eget är spännande och kan vara enormt givande. Men det innebär att det är du som är ansvarig för alla beslut som ska fattas. För att stötta dig har vi tagit fram ett antal erbjudanden, sammanställt matnyttig information och samlat de olika möjligheter du har att få stöd av oss.

Affärsjuridisk rådgivning

Du som driver ett företag kan emellanåt behöva juridisk rådgivning för att lösa ett problem. Som medlem och egenföretagare kan du få upp till två timmars gratis konsultation.

Läs mer om förmånen här.

Avtalshjälp för egenföretagare

Varför uppfinna hjulet igen? Använd våra kommenterade checklistor som utgångspunkt när du ska skriva avtal med andra företag, kompanjoner eller med anställda.

Logga in för att ta del av checklistorna.

Statistik för timpriser

En av de svåraste frågorna för en egenföretagare är vad du ska ta betalt. Vi har samlat statistik som hjälper dig forma en bild av vilken prisnivå du bör hålla.

Logga in och läs mer här. 

Hur kommer man igång med företaget?

Att starta ett nytt företag är spännade och stimulerande, men det kan också vara en helt ny värld med helt nya utmaningar. Här hittar du kortfattade tips för vad du ska tänka på både innan du startar och när du väl dragit igång.

Läs tipsen här.

Innovatör och ingenjör

Har du en ny idé som du vill skapa en verksamhet kring? Det är mycket att tänka på innan du startar. Läs mer om de viktigaste sakerna att tänka på när du vill göra verklighet av din idé. Tipsen hittar du här.

A-kassa, inkomstförsäkring och sjukpenning

Som medlem i Sveriges Ingenjörer och med i Akademikernas a-kassa har du samma möjligheter att få a-kassa och inkomstförsäkring som alla andra medlemmar vid ofrivillig arbetslöshet.

För sjukpenning gäller olika regler beroende på vilken bolagsform du har.

Läs mer om din trygghet som egenföretagare

Fler förmåner och stöd för egenföretagare

Här hittar du förmåner speciellt framtagna för att möta dina behov som egenföretagare. Här ser du också olika förmer av stöd och rådgivning som vi erbjuder dig.

Hos oss har du tillgång till seminarier och workshops med fokus på företagande. Du får inspiration och konkreta tips och verktyg som direkt kan appliceras i vardagen och gör dig till en bättre företagare.

Till våra seminarier.

Som egenföretagare kan du ringa vår rådgivning när du behöver ett snabbt svar på frågor som rör din situation på jobbet. Ring 08-613 80 00 eller mejla forhandling@sverigesingenjorer.se.

Sveriges Ingenjörer har samarbetsavtal med Akademikerförsäkring, If och Danske Bank avseende speciella försäkringar och erbjudanden för dig som driver eget.

Läs mer och ta del av erbjudandet här.

Som egenföretagare omfattas du inte av kollektivavtalade försäkringar som finns på marknaden. Läs mer om vad som gäller här.

 

1. Ställ dig frågan ”Vem är jag på LinkedIn?”. Fundera på om du vill använda nätverket för att hitta kunder eller nätverka med andra ingenjörer.

2. Fundera på fem nyckelord som du vill ska beskriva dig. Vad är du bra på, vad gör dig unik och vad är din expertis? Hitta orden som du sedan väver in i rubriker och under erfarenheter i din LinkedIn-profil.

3. Sträva efter att bli en person som andra vill ta kontakt med på LinkedIn genom förfrågningar, idéer eller förslag.

4. Vässa din profil genom att ha en professionell bild, en yrkesrubrik som sticker ut från mängden och sedan det allra viktigaste – en sammanfattning som fångar vem du är, vad du gör och var du är på väg. Undvik att sälja dina tjänster i sammanfattningen, däremot kan du länka till hemsida, dokument och media. Var personlig och undvik jargonger på LinkedIn.

5. Gå med i grupper som är relevanta för ditt yrke och din bransch. Följ diskussioner, kommentera och våga ställ frågor.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer får du en kostnadfri granskning av din LinkedIn-profil. Läs mer om den kostandsfria granskningen här.

Sveriges Ingenjörer samarbetar med domänbyrån Dotkeeper. 

Dotkeeper erbjuder skräddarsydda domäntjänster, lägger upp strategier och jobbar proaktivt för att ditt varumärke och företag ska vara säkert i den digitala världen. Dotkeeper hjälper även till med domänfrågor vid expansion till andra marknader.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer ingår två timmar kostnadsfri konsultation. Vill du sen arbeta vidare med Dotkeeper får du ett rabatterat pris.

Läs mer tjänsten på Dotkeepers webbplats

Senast uppdaterad 2019-03-13
Till toppen