Sveriges Ingenjörer

Stöd och verktyg

Här finns stöd och verktyg som ska underlätta för dig som arbetar ideellt i en distriktsstyrelse.

Tips för dig som är förtroendevald i ett distrikt inom Sveriges Ingenjörer och ska arrangera en aktivitet. Här kan du också läsa de senaste numren av nyhetsbrevet Distriktsnytt.

Alla medlemmar är olika

Som distriktsstyrelse har ni bra insikt om vad som efterfrågas av medlemmarna i ert distrikt och målet är att ni ska genomföra någon aktivitet per termin. Till exempel kan ni anordna studiebesök eller föreläsningar inom områden som teknik och innovation, personlig utveckling eller samhällsfrågor. Sveriges Ingenjörers kansli kan också bidra med föreläsare inom exempelvis pension och försäkring, egenföretagande eller lön.

I seminarielistan hoppas vi att ni ska få både inspiration och hitta förslag på föreläsningar och ämnen när ni planerar era aktiviteter. Tänk på att en del av föreläsarna kan behöva lång framförhållning, så boka in dem i god tid. Det ger oss också bättre tid att marknadsföra aktiviteten. Vi kommer fylla på den här listan allteftersom.

Vill du ha tips på fler ämnen, föreläsare eller upplägg hjälper vi på kansliet gärna till. Hör av dig till distrikt@sverigesingenjorer.se. Tänk på att medlemmarna är olika och att det därför är bra att variera distriktsaktiviteterna så att de intresserar fler.

Praktisk information

Skicka in underlaget för event så snart det är fastställt. Aktiviteten/inbjudan läggs upp i kalendariet på webben, dela därefter gärna inbjudan med andra.

Ju tidigare vi får underlaget, desto bättre kan vi sedan planera marknadsföringen. Med god framförhållning hinner inbjudan gå med flera gånger i nyhetsbrev, och kan vid behov marknadsföras i andra kanaler som exempelvis sociala medier. Inbjudan går med i Ingenjörens nyhetsbrev som skickas ut till medlemmar på torsdagar, udda veckor. Vi ser gärna att underlaget kommer in minst 6 veckor i förväg eller tidigare. Underlag som kommer in med kortare tid än två veckor innan eventet hinner vi tyvärr inte sprida.

Praktisk information om aktiviteten (använd alltid underlag för event) skickas till distrikt@sverigesingenjorer.se

Att tänka på

  • Passar aktiviteten bäst som frukostseminarium, lunch- eller kvällsaktivitet?
  • Boka lokal, förtäring och eventuella andra praktiska detaljer. Ett tips är att fråga om paketpris för lokal och förtäring.
  • Vid sammansättning av panel eller talare är det viktigt att tänka på mångfald. Det bidrar till fler perspektiv och inkludering.
  • Dela aktiviteten på sociala medier, prata med kollegor och medlemmar.
  • Fördela ansvaret på plats: Vem tar hand om deltagarlista/mottagande, introduktion av aktivitet/föreläsare, hanterar eventuella allergier och annan kommunikation med lokalansvarig?

Tips inför årsmöten 2023

Distriktsnytt

Här kan du läsa tidigare nummer av nyhetsbrevet Distriktsnytt.

Till toppen