Sveriges Ingenjörer

Stiftelsen Sveriges Ingenjörers Miljöfond firar 30 år

2023 är det 30 år sedan Miljöfonden bildades, för att bidra till hållbar utveckling i Sverige och våra närområden. Nu är det dags för årets utlysning, där upp emot 50 000 kronor betalas ut till studenter som vill bidra till en hållbar framtid.
Nyheter
2023-09-08

Miljöfonden syftar till att stödja insatser som frigör och främjar förnyelseförmåga. I en värld där klimatförändringar påverkar oss mer och mer är behovet av nya tekniska lösningar stort och hoppet ställs till nya idéer som gör skillnad för miljön. Det är det Miljöfonden syftar till att stötta.

Swedbank Humanfond ger årligen ett ekonomiskt tillskott till Miljöfonden för att stödja en hållbar framtid. Miljöfondens styrelse fattar sedan beslut om finansiering baserat på Miljöfondens stadgar. Stipendierna betalas ut till fysiska personer och är skattefria. Medlemmar i Sveriges Ingenjörer har företräde att beviljas medel.

Stiftelsen Sveriges Ingenjörers Miljöfond har 2023 inlett ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och deras Climate Action Centre, samt Luleå Tekniska Universitet (LTU) i ett pilotprojekt, vilket innebär en särskild satsning på examensarbeten som löser miljöproblem med fysisk tillämpning. Studenter från Sveriges alla universitet är dock välkomna med ansökningar.

Höstens utlysning är enbart för studenter och ansökan öppnar den 1 oktober 2023. Sista ansökningsdag är 10 november. När ansökan öppnat hittar du den via knappen nedan.

Till toppen