Sveriges Ingenjörer

Färger

Sveriges Ingenjörers färgpalett hämtar inspiration ur den färgrika symbolen, men vi använder oss primärt av blått och rosa i vår kommunikation.

Den blå färgen har huvudrollen och förekommer i många enheter, den används dock rätt sparsmakat och färgen dominerar inte vår kommunikation. Vi låter snarare färgerna i vår logotyp och vårt bildmaterial vara tongivande i våra enheter.

Så används färgerna

SI Blå kan användas för till exempel färgplattor, splashar och ikoner. SI Rosa är en kompletterande färg och kan användas till detaljer när SI Blå redan förekommer i enheten. SI Rosa får inte dominera i ett sammanhang. Utöver primärfärgerna så inkluderar färgpaletten olika grå nyanser som kan användas för bakgrunder, linjer och ikoner.

Text sätts framför allt i svart eller vitt. Gråskala kan användas för text som ska ha en underordnad roll, men säkerställ då en god läsbarhet. När vi lyfter fram kortare citat eller siffror kan de sättas i SI Blå eller SI Rosa för att fånga läsarens uppmärksamhet, men aldrig i en rubrik och alltid mot en vit eller ljusgrå bakgrund. Observera att SI Blå inte har tillräckligt hög kontrast för text i mindre storlekar.

Våra primärfärger.

Utökad palett

I vissa begränsade sammanhang, som till exempel i illustrationer (ej ikoner), finns en utökad palett som inkluderar mörkare och ljusare nyanser av primärfärgerna. För diagram finns en egen palett.

Till toppen