Sveriges Ingenjörer

Introduktion

Här kan du läsa en inledande sammanfattning och hitta kontaktuppgifter för frågor om vår visuella identitet.

Läs mer

Logotyp

Vår logotyp är formad som en stjärna, symbol för att vi vill vara en ledstjärna för våra medlemmar. Stjärnor förknippas med synlighet och styrka, vilket vi strävar efter som debattör och opinionsbildare.

Om vår logotyp

Färger

Sveriges Ingenjörers färgpalett hämtar inspiration ur den färgrika symbolen, men vi använder oss primärt av blått och rosa i vår kommunikation.

Om vår färgpalett

Typografi

Våra typsnitt utgörs av den klassiska sanserifen Helvetica, som finns tillgänglig på de flesta datorer, samt vårt eget unika typsnitt Sveriges Ingenjorer.

Om typsnitt och typografi

Foto och film

Våra fotografier och filmer ska förmedla ingenjörernas verklighet. Vi vill visa riktiga människor på riktiga arbetsplatser och undviker därför traditionella reklambilder.

Om foto och film

Ikoner

Vi har en uppsättning ikoner som används för att förstärka våra budskap i webb, infografik och marknadsmaterial.

Om våra ikoner

Diagram

Diagram visualiserar data på ett lättförståeligt sätt. Dessutom kan de vara ett tilltalande grafiskt element som skapar variation, fångar uppmärksamheten och förtydligar information.

Om våra diagram

Layout

I vår layout arbetar vi framför allt med centrerade element i ett sammanhang med en vit yta. Läs här om våra layoutsystem och placering av logotyp vid varumärkessamarbeten.

Om våra layoutsystem

Tillämpningar

Här finns exempel på hur den visuella identiteten kan tillämpas för olika enheter.

Se exempel
Till toppen