Sveriges Ingenjörer

Introduktion och kontakt

Sveriges Ingenjörers visuella identitet är framtagen för att skapa igenkänning och uttrycka vår personlighet och våra värderingar.

Vi vill förmedla ett sofistikerat och förtroendeingivande intryck. Vår identitet är rätt stram, helt i linje med det ingenjörsmässiga, men med en viss charm från vår färgglada logotyp, pigga blå färg och karaktäristiska rubriktypsnitt.

Det finns många sätt att förmedla ett varumärke, och många av dem är bra. Vi har gjort några val i hur vi vill att Sveriges Ingenjörer ska upplevas och se ut. I ditt arbete med vårt varumärke kommer du med säkerhet att ibland uppleva att din enhet skulle bli snyggare/roligare/coolare om du gjorde några andra val. Detta är vanligt och naturligt.

Dock är det viktigt att vi rättar oss efter de val som är gjorda för oss. På så sätt kan varje ny enhet bygga på de tidigare i att hjälpa till att via vår design lyfta vårt varumärke. Låt gärna ramarna i stället sporra dig kreativt, vad kan du hitta på innanför dem?

Dock så behöver vårt uttryck vara under ständig utveckling, så har du tankar, utmaningar eller idéer om hur vi skulle kunna stärka upp vår identitet så lyssnar vi gärna på dem.

Kontakt

Vid frågor eller önskemål om undantag från riktlinjerna, mejla Annette Sjöberg som är grafiskt ansvarig.

Till toppen