Sveriges Ingenjörer

Hack the Crisis – Var med och bidra

Vill du bidra till att lösa utmaningar kopplade till Coronakrisen? Den 3–6 april pågår Hack the Crisis – en virtuell innovationstävling som samlar offentlig sektor, företag, akademi, intresseorganisationer och medborgare. För att bemöta krisens effekter är ingenjörernas kompetens oerhört viktig.

Den 3 april med start klockan 19 får de tusentals redan anmälda deltagarna 48 timmar på sig att utveckla konkreta digitala lösningar som snabbt ska kunna komma samhället till nytta. Det finns tre områden att tävla i: rädda liv, rädda samhällen och rädda näringslivet.

Sedan 2014 har svenska myndigheter ordnat ett hackaton i april, under namnet Hack for Sweden. I år har fokus ställts om till att stävja effekterna av coronapandemin. Nytt för i år är också att deltagarna får ta del av öppna data från Sydkorea, som tidigt drabbades hårt av viruset.

Alla som vill får delta med idéer om hur samhället ska kunna hantera allt från digital smittspårning, delning av kritiska resurser till stöd till isolerade.

Registrera dig individuellt eller med ett team via den här länken: https://www.hackthecrisis.se/

Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, är projektledare för Hack for Sweden. Läs deras pressmeddelande om Hack for Sweden.

Till toppen