Sveriges Ingenjörer
Nyheter

Så klarar du återgången till skolan

Under pandemin är det många studenter som varit tvungna att studera hemifrån och hitta en ny studieteknik för att få det att fungera. Du kanske har tagit lite extra långa sovmorgnar och varit distraherad vid digitala föreläsningar. För att komma i gång igen med plugget behöver du återgå till dina gamla rutiner.  

Ni kanske redan har, eller kommer snart återgå till att studera på campus, i stället för distansundervisning. Vissa studenter har gillat att studera hemifrån, men andra längtar tillbaka till den gamla vardagen. Då de kanske känts sig ensamma och omotiverade. Här är några tips till er, så att ni hittar er pluggmotivation igen.  

Tänk på detta när du går tillbaka:

1. Återinför struktur i vardagen 
2. Börja dagen med mental planering 
3. Ta vara på dina lediga stunder  
4. Tänk positivt - Försök att inte ta ut något i förskott när det kommer till hur jobbigt det kommer att pendla till skolan, att behöva gå upp tidigt, och hur svår det kommer bli att behålla fokus under en föreläsning.  
5. Mjukstarta, var snäll mot dig själv 
6. Belöna dig själv - Att använda ett belöningssystem som motivation för att plugga är både effektivt och trevligt. 

Kom ihåg att om du behöver stöttning eller råd, kan du alltid ringa vår rådgivning eller använda vår förmån via Akademikerförsäkring ”Tusen frågor – ett nummer”.  

Senast uppdaterad 2023-07-11
Till toppen