Sveriges Ingenjörer

Pressmeddelanden

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden.

Visar 92 träffar

Press 28 Juni 2024

TechSverige, Unionen och Sveriges Ingenjörer skriver samarbetsavtal

I dag presenterar bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige tillsammans med fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen en avsiktsförklaring om att ingå ett samarbetsavtal om IT- och telekombranschens utveckling. Syftet är att främja en internationellt konkurrenskraftig bransch i Sverige.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / TechSverige, Unionen och Sveriges Ingenjörer skriver samarbetsavtal
Press 19 Juni 2024

Ingenjörslönerna inom basindustrin släpar efter

Löneläget i den svenska basindustrin ligger under genomsnittet medan ingenjörslönerna toppar inom bank-, finans- och försäkringsbranschen. Det visar årets branschstatistik från Sveriges Ingenjörer, där medlemmar redovisat sin lön. Högre löner krävs för att attrahera nödvändig kompetens, säger förbundsordförande Ulrika Lindstrand.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Ingenjörslönerna inom basindustrin släpar efter höglönebranscherna i storstäderna
Press 13 Juni 2024

Positivt med stärkt samordning för gröna investeringar

I dag presenterade regeringen en ny modell för tillståndsgivning, som ska stärka samordningen inom gröna investeringar. Initiativet är mycket välkommet, och något som Sveriges Ingenjörer har efterfrågat.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Positivt med stärkt samordning för gröna investeringar
Press 9 Juni 2024

Ökad gränspendling till Danmark hotar kompetensen

Årslönerna för ingenjörer i Danmark är cirka 200 000 kronor högre än i Sverige, efter skatt, och på drygt tio år har antalet svenska ingenjörer som pendlar till jobb i Danmark fördubblats. Kombinationen av högre löner i Danmark, pådrivet av en svag krona, och möjligheten till distansarbete utgör en dubbelsmocka mot Sveriges kompetensförsörjning.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Ny rapport: ökad gränspendling till Danmark hotar kompetensförsörjningen i södra Sverige
Press 29 Maj 2024

Medicago Group i Uppsala tecknar kollektivavtal

Uppsalaföretagen Medicago AB, Medicago BioSolution AB och Medicago PharmaTech AB tecknar kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Medicago Group i Uppsala tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen
Press 24 Maj 2024

Catherine Trask får Levipriset 2024

2024 års Levipris för arbetsmiljöarbete tilldelas Catherine Trask, universitetslektor vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Hon prisas bland annat för sin uppskattade och entusiasmerande pedagogik på ingenjörsutbildningarna.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Catherine Trask får Levipriset för sin pedagogik på ingenjörsutbildningar
Press 23 Maj 2024

Tobii tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen

Det svenska techbolaget Tobii AB går med i arbetsgivarorganisationen TechSverige och tecknar kollektivavtal med fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen från den 1 september 2024.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Tobii tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen
Press 14 Maj 2024

63 procent fler långpendlare i Lidköping sedan 2019

I Lidköping har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Göteborg, ökat med 63 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 63 procent fler långpendlare i Lidköping sedan 2019
Press 14 Maj 2024

59 procent fler långpendlare i Haparanda sedan 2019

I Haparanda har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Stockholm–Solna, ökat med 59 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 59 procent fler långpendlare i Haparanda sedan 2019
Press 14 Maj 2024

61 procent fler långpendlare i Ljungby sedan 2019

I Ljungby har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Malmö–Lund, ökat med 61 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 61 procent fler långpendlare i Ljungby sedan 2019
Till toppen