Sveriges Ingenjörer

Pressmeddelanden

Här hittar du våra senaste pressmeddelanden.

Visar 90 träffar

Press 13 Juni 2024

Positivt med stärkt samordning för gröna investeringar

I dag presenterade regeringen en ny modell för tillståndsgivning, som ska stärka samordningen inom gröna investeringar. Initiativet är mycket välkommet, och något som Sveriges Ingenjörer har efterfrågat.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Positivt med stärkt samordning för gröna investeringar
Press 9 Juni 2024

Ny rapport: ökad gränspendling till Danmark hotar kompetensförsörjningen i södra Sverige

Årslönerna för ingenjörer i Danmark är cirka 200 000 kronor högre än i Sverige, efter skatt, och på drygt tio år har antalet svenska ingenjörer som pendlar till jobb i Danmark fördubblats. Kombinationen av högre löner i Danmark, pådrivet av en svag krona, och möjligheten till distansarbete utgör en dubbelsmocka mot Sveriges kompetensförsörjning.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Ny rapport: ökad gränspendling till Danmark hotar kompetensförsörjningen i södra Sverige
Press 29 Maj 2024

Medicago Group i Uppsala tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen

Uppsalaföretagen Medicago AB, Medicago BioSolution AB och Medicago PharmaTech AB tecknar kollektivavtal med Unionen och Sveriges Ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Medicago Group i Uppsala tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen
Press 24 Maj 2024

Catherine Trask får Levipriset för sin pedagogik på ingenjörsutbildningar

2024 års Levipris för arbetsmiljöarbete tilldelas Catherine Trask, universitetslektor vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. Hon prisas bland annat för sin uppskattade och entusiasmerande pedagogik på ingenjörsutbildningarna.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Catherine Trask får Levipriset för sin pedagogik på ingenjörsutbildningar
Press 23 Maj 2024

Tobii tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen

Det svenska techbolaget Tobii AB går med i arbetsgivarorganisationen TechSverige och tecknar kollektivavtal med fackförbunden Sveriges Ingenjörer och Unionen från den 1 september 2024.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / Tobii tecknar kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer och Unionen
Press 14 Maj 2024

82 procent fler långpendlare i Falun och 51 procent i Borlänge sedan 2019

I Falun och Borlänge har antalet långpendlande ingenjörer ökat med 82 respektive 51 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 82 procent fler långpendlare i Falun och 51 procent i Borlänge sedan 2019
Press 14 Maj 2024

75 procent fler långpendlare i Värnamo och 59 procent i Habo sedan 2019

I Värnamo och Habo har antalet långpendlande ingenjörer ökat med 75 respektive 59 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 75 procent fler långpendlare i Värnamo och 59 procent i Habo sedan 2019
Press 14 Maj 2024

63 procent fler långpendlare i Lidköping sedan 2019

I Lidköping har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Göteborg, ökat med 63 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 63 procent fler långpendlare i Lidköping sedan 2019
Press 14 Maj 2024

61 procent fler långpendlare i Ljungby sedan 2019

I Ljungby har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Malmö–Lund, ökat med 61 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 61 procent fler långpendlare i Ljungby sedan 2019
Press 14 Maj 2024

59 procent fler långpendlare i Haparanda sedan 2019

I Haparanda har antalet långpendlande ingenjörer, främst till Stockholm–Solna, ökat med 59 procent sedan 2019. I totalt 13 ”Teams-trakter” har långpendlingen in till storstäderna exploderat efter pandemin. Det framgår i en ny rapport från Sveriges Ingenjörer, som visar hur distansarbete har förändrat arbetslivet för 87 000 ingenjörer.

Startsida / Opinion, nyheter & press / Pressmeddelanden / 59 procent fler långpendlare i Haparanda sedan 2019
Till toppen