Bli den bästa ingenjören

Du är framtiden. Upptäck styrkan i den gemensamma kraften av 160.000 medlemmar hos Sveriges Ingenjörer. Vi ger dig förmåner som utvecklar dig till den bästa ingenjören.

Lönestatistik

Har du rätt lön? Hitta din lönenivå och se löneutvecklingen inom din bransch och din yrkesroll. Vi har statistik baserad på 70.000 ingenjörslöner.

Med vår förmånliga inkomstförsäkring kan du få 80% av din månadslön på upp till 100.000 kr/mån brutto i 150 dagar.

Rådgivning

Problem på jobbet, frågor om varsel eller arbetsmiljö. Våra rådgivare är ditt bästa stöd när du har funderingar eller vill utveckla dig.

Kollektivavtal

Som ingenjör ska du känna dig trygg och säker på att du har bra arbetsvillkor. Därför är en av våra viktigaste uppgifter som fackförbund att reglera arbetsvillkor och förhandla fram branschanpassade kollektivavtal.

Jag har haft stor nytta av mitt medlemskap i Sveriges Ingenjörer — framförallt inför mina löneförhandlingar, men också när jag varit osäker på vilka rättigheter jag har som anställd.
Mikaela Ring
Civilingenjör i energi och miljövetenskap
Som medlem i Sveriges Ingenjörer stärker jag min, liksom andra ingenjörers kraft på arbetsmarknaden. Medlemskapet ger mig också ett stort nätverk av ingenjörer att dela erfarenheter med.
KATHRINA JEDERSTRÖM
Maskiningenjör

Karriär

Vi hjälper dig att utvecklas. Träffa andra ingenjörer genom att delta i våra event och engagera dig i våra nätverk. Diskutera din karriärutveckling och få CV-granskning av våra experter.
Medlemsavgift
Medlemstyp
240 kr/mån
Yrkesverksam
120 kr/mån
Doktorand
120 kr/mån
Examen föregående år
60 kr/mån
Examen i år

I medlemskapet ingår:

INKOMSTFÖRSÄKRING

Vår förmånliga inkomstförsäkring ger 80% av en månadslön på upp till 100.000 kr/mån i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös.

RÅDGIVNING

Våra rådgivare är ditt expertstöd i allt som rör ditt arbetsliv, exempelvis arbetsrätt, patenträtt och upphovsrätt.

FÖRHANDLINGSHJÄLP

Våra professionella ombudsmän kan hjälpa dig att förhandla om det uppstår problem på din arbetsplats.

BANK & FÖRSÄKRING

Genom oss kan du teckna anpassade försäkringar för dig, din familj och dina ägodelar. Du får tillgång till förmånliga bo- och medlemslån via våra banksamarbeten.

LÖNESTATISTIK

Vad tjänar en ingenjör i din bransch och i din yrkesroll? Med vår lönestatistik blir det lättare att löneförhandla.

KARRIÄRCOACHNING

Kom vidare i karriären och använd din kompetens på bästa sätt. Som medlem får du tre samtal med en personlig karriärcoach.

RÄTTSHJÄLP

Du kan få rättshjälp och bli företrädd av våra skickliga jurister i en arbetstvist eller för att överklaga beslut om t.ex. a-kassa.

AVTALSGRANSKNING

Se till att du får rätt villkor. Vi vet vad du behöver tänka på och granskar bland annat anställnings-, konsult- eller sekretessavtal.

CV-GRANSKNING

Ett bra och tydligt cv ökar dina chanser att få jobbet du vill ha. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning.

KURSER & SEMINIARIER

Vi har ett stort utbud av kurser och seminarier inom bland annat karriär, ledarskap, arbetsmiljö och innovation, samt rabatt på kompetensutveckling.

INGENJÖRSNÄTVERK

Vi ger dig många tillfällen att nätverka genom lokala ingenjörsträffar, olika mentorprogram eller nätverk utifrån yrkesroll, bransch och intresseområde.

STÖD DRIVA EGET

I våra företagartjänster ingår bland annat juridisk rådgivning, kompetensutveckling och möjlighet att teckna förmånliga företagsförsäkringar.

CHEFSFÖRMÅNER

För dig som ledare har vi bland annat nätverk, mentorprogram, inspirerande seminarier och en unik utbildning i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm.

TIDNINGEN NY TEKNIK

I medlemskapet ingår en prenumeration på Ny Tekniks digitala premiumtjänst.

MÖJLIGHET ATT PÅVERKA

Medlemskapet öppnar möjligheten att engagera dig fackligt lokalt och därmed påverka arbetssituationen på din arbetsplats.

SAMHÄLLSPÅVERKAN

Som remissinstans och aktiv samhällsaktör för vi din talan i dialog med arbetsgivare, politiker och beslutsfattare.

MENTORSKAP

Med vår tjänst Mentorsök kan du komma i kontakt med andra ingenjörer inom det som intresserar dig. Hitta eller bli mentor och utvecklas tillsammans genom mentorskap

LINKEDIN-GRANSKNING

Som medlem kan du få en kvantitativ bedömning av ditt LinkedIn med ett poängbaserat omdöme och en kvalitativ del med personliga råd.

INTERVJUTRÄNING

Nu kan du som är yrkesverksam medlem eller sistaårsstudent boka en kostnadsfri intervjuträning.

PATENTRÅDGIVNING

Du som har en bra idé kanske vill ta vara på och utveckla den. Då kan du få hjälp med att undersöka om idén är din och om den går att skydda genom vår patentrådgivning.

Vem kan bli medlem i Sveriges Ingenjörer? Vanliga frågor och svar om medlemskapet.

Information in English.

Till toppen