Synlighet på arbetsplatsen

Det ska vara enkelt att bli medlem hos oss, därför vill vi sprida vårt material så brett som möjligt och göra oss synliga på era arbetsplatser.

Så beställer du material

Var ute i god tid och beställ hem material för synas lite extra på er arbetsplats. Vi rekommenderar att ni skickar in en beställning före semestrarna så att det finns på plats direkt efter sommaren. Materialet är framtaget för att spridas. Placera gärna en kub vars olika sidor förklarar fördelarna med ett medlemskap i Sveriges Ingenjörer på fikabordet och sätt upp affischen med broschyrstället där dina kollegor kan ta del av det på ett enkelt sätt.

Detta innehåller Synlighetspaketet

Kampanjpaket 1

  • 1 roll-up
  • 1 affisch med plastficka
  • 50 rekryteringsfoldrar
  • 100 pennor
  • 2 kuber

Kampanjpaket 2

  • 1 roll-up
  • 1 affisch med plastficka
  • 50 rekryteringsfoldrar
  • 1 kub

Varför beställa synlighetsmaterial?

Nyanställda som inte ännu är medlemmar i Sveriges Ingenjörer kan lättare motiveras att ta klivet in och få ta del av våra förmåner. Kontakta dem under en introduktionsdag eller via kontaktuppgifter från personalavdelningen. Det är viktigt att vi stärker bilden av förbundet och vår närvaro och vårt engagemang på arbetsplatsen genom att fysiskt visa upp förbundet.

Vi vill alltid synas!

Materialet berättar om fördelarna med Sveriges Ingenjörer och hur man blir medlem. Det är något som ni när som helst under året kan använda i de sammanhang som passar bäst. Varför inte låta affischen sitta uppe i fikarummet eller ha kuben stående på skrivbordet? Visa att Sveriges Ingenjörer finns på din arbetsplats!

Rekryteringsfilm: Ingenjör och därför medlem

Vi har tagit fram en film om varför man ska vara medlem i förbundet. Filmen är 3 minuter lång och kan användas för att inleda föreläsningar, möten eller andra aktiviteter riktade till ingenjörer (där möjlighet till rekrytering finns).

Ta inspiration från filmen och berätta vad förbundet kan bidra med och varför det är en självklarhet att vara medlem.

Filmen finns även på engelska.

Ytterligare instruktioner till filmen kan du ladda ned längst ned på sidan.

"Knacka skrivbord"

Ett enkelt och effektivt sätt att få din Akademikerförening (lokala förening) att växa, är att berätta för dina kollegor vad ett medlemskap hos Sveriges Ingenjörer innebär/kan erbjuda, dvs. ”att knacka skrivbord”.

Här nedan hittar du en checklista med instruktioner som hjälp för att komma igång. Aktiviteten passar extra bra inför andra planerade möten som ni gör.

”Vi finns i fikarummet på tisdag och torsdag vid 15 tiden”

Ett enkelt tips för att skapa synlighet, engagemang och kontaktytor är att skicka ett kort mail till alla medlemmar om när du/ni finns på plats i fikarummet vissa tider under veckan.

Där kan de som vill enkelt dyka upp för att ställa en fråga eller diskutera saker. En fika som skapar samhörighet  och synlighet för er som förtroendevalda och den fackliga verksamhetens betydelse.
Vill man däremot prata om något känsligt får man ju gå undan till ett rum.

Utvecklas och diskutera

Se en film tillsammans under ingenjörsfikat som inspiration för att diskutera innovation och utveckling på er arbetsplats. Här ser du filmer vi tagit fram med tillhörande diskussionsfrågor.

Lyckas med ditt lönesamtal

Gränslöst arbetsliv

Tips för ett hållbart arbetsliv

Bjud in till ingenjörsfika!

Har du önskemål om att bjuda på frukost, lunch eller fika under synlighetskampanjen? Kontakta Christina Forsberg via e-post.

Du väljer den tidpunkt som passar dig och dina kollegor bäst. Använd gärna mallarna för inbjudan och skicka ut informationen i god tid.

Synlighetsquiz, tipspromenad och "Hur ingenjör är du?"

Utmana varandra med några frågor och se vem som kan mest, eller varför inte gå en tipspromenad i samband med fikat?  Skriv ut och tävla!

Vi finns i fikarummet på tisdag och torsdag vid 15 tiden

Ett enkelt tips för att skapa synlighet, engagemang och kontaktytor är att skicka ett kort mail till alla medlemmar om när du/ni finns på plats i fikarummet vissa tider under veckan.

Där kan de som vill enkelt dyka upp för att ställa en fråga eller diskutera saker. En fika som skapar samhörighet och synlighet för er som förtroendevalda och den fackliga verksamhetens betydelse. Vill man däremot prata om något känsligt får man ju gå undan till ett rum.

Beställ synlighetsmaterial

Välj paket

Senast uppdaterad 2019-09-30
Till toppen