Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Ledarskap och Mod

En av de viktigaste kvaliteterna för att lyckas med ditt ledarskap är mod. Men utan rädsla inget mod, utan mod inget ledarskap.  

Datum: 28 oktober 2022
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Chef, Medlem, Icke-medlem
Anmäl innan: 28 okt

Som ledare behöver du hantera många situationer där du är utanför din komfortzon men ändå måste ta ett beslut, förändra eller genomföra ett svårt samtal. 

Men utan rädsla inget mod, utan mod inget ledarskap. Att acceptera och hantera vanliga rädslor är viktigt för att utvecklas, vara tydlig och driva utvecklingen framåt. 

Webbinariet ger dig chans att reflektera kring ledarskap och mod i olika situationer, vanliga rädslor samt vad du kan eller behöver göra. 

  • När behövs det extra mod i ledarskapet?
  • Se upp med det destruktiva ledarskapet
  • Vanliga rädslor som kan begränsa och hindra
  • Vad händer utanför komfortzonen?
  • Välj hur du ser på dig själv
  • Kännetecken på en modig ledare. Hur modig är du, hur modig behöver du bli?
  • Ett par verktyg att arbeta vidare med

Föreläsare och moderator

Bengt Kallenberg

Konsult, coach och ledarutvecklare

Sedan 2007 driver Bengt företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation AB. Uppdragen består av oftast av ledarskapsutveckling, grupputveckling samt att skräddarsy utbildningar/webbinarier. Bengt Kallenberg är ingenjör i grunden. Han har tidigare arbetat som chef och ledare i olika positioner – marknadschef, konsultchef, säljchef, linjechef, IT-chef – under 17 år. Genom en lång karriär har Bengt dragit åtskilliga lärdomar, provat ett flertal verktyg och modeller, sett olika verksamheter och hållit åtskilliga samtal som ledare och coach. 

Lisa Johansson

Verksamhetsutvecklare och ansvarig för chefsmedlemmar

Som verksamhetsutvecklare ansvarar Lisa Johansson för utveckling och förvaltning av förmåner, med ett särskilt ansvar för chefsförmåner. Exempel på dessa förmåner är t ex Chefsmentorprogram, Digitala Chefstidningen och Chefswebbinarier. Chefsmedlemmar är en viktig och prioriterad medlemsgrupp på Sveriges Ingenjörer, därav olika skräddarsydda förmåner. Lisa Johansson har tidigare arbetat som förhandlare och karriärcoach.

Till toppen