Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Leda i förändring – hantera osäkerhet och svåra beslut

Webbinariet bygger vidare på temat ledarskap och mod.

Vid förändringar kan det ställas extra höga krav på ditt mod och beteende. Förändringar kan skapa osäkerhet och många är inte bekväma med det. Du behöver då kunna hantera både egen och andras osäkerhet.

Datum: 25 november 2022
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Chef, Medlem, Icke-medlem
Anmäl innan: 25 nov

Hur du är och agerar som chef påverkar andra och därmed förtroendet för dig. I och under en förändringsprocess kan du också behöva fatta osäkra beslut. Här finns några psykologiska fallgropar att se upp med, som du får veta mer om.

Chefswebbinariet ger dig en inblick i vad som händer med oss i osäkerhet, beteenden som bygger förtroende, hur du kan påverka ditt eget beteende och fatta övervägda beslut.

• Ledarskap och hjälteresan
• Vad vi behöver från ledare i förändring och osäkerhet
• Vem vill du vara i en förändring?
• Beteenden som bygger förtroende
• Rädslorna som gör att vi inte vill förändra
• Att våga ta osäkra beslut
• Tankefällor att se upp med när du ska fatta beslut
• Ett par verktyg för bättre beslutsfattande

Föreläsare och moderator

Bengt Kallenberg

Konsult, coach och ledarutvecklare

Sedan 2007 driver Bengt företaget Kallenberg Coaching & Kommunikation AB. Uppdragen består av oftast av ledarskapsutveckling, grupputveckling samt att skräddarsy utbildningar/webbinarier. Bengt Kallenberg är ingenjör i grunden. Han har tidigare arbetat som chef och ledare i olika positioner – marknadschef, konsultchef, säljchef, linjechef, IT-chef – under 17 år. Genom en lång karriär har Bengt dragit åtskilliga lärdomar, provat ett flertal verktyg och modeller, sett olika verksamheter och hållit åtskilliga samtal som ledare och coach. 

Lisa Johansson

Verksamhetsutvecklare och ansvarig för chefsmedlemmar

Som verksamhetsutvecklare ansvarar Lisa Johansson för utveckling och förvaltning av förmåner, med ett särskilt ansvar för chefsförmåner. Exempel på dessa förmåner är t ex Chefsmentorprogram, Digitala Chefstidningen och Chefswebbinarier. Chefsmedlemmar är en viktig och prioriterad medlemsgrupp på Sveriges Ingenjörer, därav olika skräddarsydda förmåner. Lisa Johansson har tidigare arbetat som förhandlare och karriärcoach.

Till toppen