Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Bäst före-datum på kunskap och kompetens – vad ska du ha koll på?

Välkommen på ett spännande webbinarium om kunskap och kompetensutveckling.

Datum: 10 februari 2023
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Chef, Förtroendevald, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl innan: 10 feb

Den viktigaste kunskapen att hantera kommer att bli den att kunna lära nytt och lära om. Att hantera nya system och nya arbetssätt och nya uppgifter.

Många jobb kommer försvinna, men fler kommer att skapas – inte i någon avlägsen framtid utan i vår närtid. Vi kommer hela tiden behöva tänka upskill och reskill.

Hur kan vi som individer, team och verksamheter ta emot förändringen och vara med och skapa den, i stället för att vänta på att den ska hända? Vilka kunskaper och kompetenser kommer vi att behöva? Hur kan vi utbilda/ombilda och utveckla oss? Och kommer vi ens att prata om tjänstemän och arbetare framöver?

Varmt välkommen!

Mer information

Föreläsare

Lena Lid Falkman, Ekon Dr, affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetslivsvetenskap vid KAU.

Lena kommer att med stora drag måla en tavla med historia och spaning för framtid för att göra oss redo för det nya kunskapssamhället.

Vad är upskill och reskill?

Upskill: att uppdatera sin kompetens genom att vidareutveckla sig för att hänga med i utvecklingen i samhället och inom den bransch man verkar i.

Reskill: att få ny kompetens genom att ombilda sig till en ny profession, då tidigare arbetet försvunnit eller för karriärbyte.

Börja det nya året med kompetensutveckling!

Här kan du läsa mer om hur du kan kompetensutveckla dig:

Kurser och inspiration

Information om omställningsstudiestödet

Akademikerveckan

Akademikerveckan genomförs två gånger per år under vecka 6 och vecka 38. Då kraftsamlar Sacoförbunden för att synas på arbetsplatserna och prata jobbfrågor och medlemskap.

Läs mer här.

Till toppen