Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Är en uppfinning min eller arbetsgivarens?

Vilka rättigheter har du som anställd till ersättning och vad går till arbetsgivaren om du uppfinner något på ditt jobb? Vi går igenom reglerna och vad du bör tänka på.

Datum: 24 mars 2023
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 24 mar

En hög materiell standard förutsätter bland annat tekniska framsteg i form av innovationer. Ingenjörer bidrar till samhällsutvecklingen som upphovsmän till uppfinningar som dessutom inte sällan genererar intäkter till deras eventuella arbetsgivare. Från arbetsgivares horisont är det säkert en naturlig utgångspunkt att äganderätten till uppfinningar som tillkommer under en anställning också ska tillfalla arbetsgivaren. Men vad är det egentligen som gäller? Och vilken rätt till ersättning har den anställde uppfinnaren?

På detta webbinarium går vi igenom vilka regler som finns och vad du bör tänka på som anställd uppfinnare.

Du kommer också själv att kunna ställa frågor.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Annika Ewerblad

Förbundsjurist

Annika är förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer och har en stor erfarenhet av arbetsrättsliga frågor. Hon har en lång erfarenhet av att företräda arbetstagare i arbetsrättsliga tvister vid domstol.

Magnus Bäckström

Förbundsjurist

Magnus är förbundsjurist och chef på enheten Juridik på Sveriges Ingenjörer. Magnus har många års erfarenhet av att företräda arbetstagare i arbetsrättsliga tvister i domstol och skiljenämnder.

Till toppen