Sveriges Ingenjörer
Seminarium, Studiebesök

Aktuell forskning om inlandsisen på Antarktis

Polarforskare Anna Wåhlin berättar om nya och spännande data om inlandsisen på Antarktis. Delta på seminarium med studiebesök på fartyg och rundvandring på forskningsanläggningen i Nya Varvet, Göteborg.

Datum: 13 april 2023
Tid: 17:00 - 20:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Signes Salong, Dockyard Hotel, Skeppet Ärans Väg 23, Västra Frölunda
Anmäl senast: 10 apr

Thwaites glaciär i västra Antarktis kallas för ”Domedagsglaciären” eftersom en del forskare hävdat att klimatkatastrofen kommer att börja med att denna glaciärtunga ger vika. Thwaites är en av jordens största glaciärer och ger den sig av försvinner en stor del av västantarktiska halvöns is.

Anna Wåhlin är den första i världen som kommit in under Thwaites glaciär med undervattensfarkost Ran och kom ut igen med massa spännande data från undersidan av isen.

Det finns möjlighet till mingel en halvtimme före starttid. Efter föredrag och frågestund går vi i grupper från konferenscentret till hamnen för studiebesök och rundvandring på forskningsinstitutionens fartyg och anläggningar. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Föreläsare

Anna Wåhlin

Professor i fysisk oceanografi

Anna Wåhlin är forskare om Antarktis och polarhavet. Hon är professor i fysisk oceanografi vid Göteborgs universitet och medordförande för Southern Ocean Observing System.

Till toppen