Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Cybersäkerhet – säkerhetsläget i Sverige och de 10 största utmaningarna

Den tekniska utvecklingen är snabbare än någonsin med artificiell intelligens, virtual reality och Meta World. Vad innebär detta för arbetet med cybersäkerhet och vilka är de tio största utmaningarna just nu? Delta på den första delen av webbinarieserien I gränslandet mellan teknik och affär, ett samarbete med Ny Teknik Education och Sveriges Ingenjörer. 

Datum: 20 april 2023
Tid: 09:00 - 10:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 20 apr

De senaste årtiondenas blixtsnabba digitalisering har underlättat såväl våra privatliv som arbetsliv, men den har också inneburit nya säkerhetsrisker och nya typer av hot. Just nu befinner vi oss i ett av världens mest digitaliserade länder, mitt uppe i en energikris och med krig i Europa.

Under webbinariet diskuterar vi:

  • Hur ser säkerhetsläget ut i Sverige?
  • Vad ser vi för trender inom cybersäkerhet?
  • Vilka är angriparna, var kommer de ifrån och vad kan hända vid en hacker-attack?

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

I gränslandet mellan teknik och affär – en ny webinarieserie!

Webinarieserien I gränslandet mellan teknik och affär, som är ett partnerskap mellan Ny Teknik Education och Sveriges Ingenjörer, syftar till att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom utvalda aktuella ämnesområden som såväl berör dig som ingenjör och som påverkar förvaltningen och utvecklingen av våra företag och organisationer.

Under 2023 består webinarieserien av fyra olika avsnitt med fokus på cybersäkerhet (april), vätgas (maj), livscykelanalys (september) samt Små Modulära Reaktorer/SMR (november). Håll utkik i vårt kalendarium!

Talare

Åsa Schwarz

Säkerhetskonsult och författare

Åsa Schwarz har arbetat med cybersäkerhet i över tjugo år. Hon ansvarar för affärsutvecklingen på Knowit Cybersecurity & Law, som är ett av Sveriges största konsultbolag inom området. Åsa skriver även spänningslitteratur och hennes böcker har getts ut i 20 länder. De senaste åren har hon släppt flera deckare med cyberinriktning och är aktuell med RansomTime, som släpps i augusti 2023.

Till toppen