Sveriges Ingenjörer
Evenemang

Familjedag på Vattenhallen Science Center

Ta med familjen på ett spännande besök på Vattenhallen Science Center på Lunds Tekniska Högskola. Starta besöket med utställningar och aktiviteter och avsluta med en spännande experimentshow för stora och små. 

Datum: 03 juni 2023
Tid: 10:00 - 12:00
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 31 maj

Distrikt Skåne bjuder återigen in till en spännande familjedag i Lunds Tekniska Högskolas Vattenhallen Science Center. Se utställningar och gör aktiviteter med barnen och avsluta dagen med experimentshowen Atomresan!

Mellan 10-12 har ni medlemmar, tillsammans med era familjer, chansen att vara på Vattenhallen kostnadsfritt. Vid 12 öppnas evenemanget upp för allmänheten och ni är då självklart välkomna att stanna kvar. 

Om experimentshowen Atomresan:

Atomresan tar dig genom tiden - från en atoms perspektiv. Med glödheta och superkalla experiment reser vi från stenåldern till modern tid med hjälp av människans nyfikenhet och finurlighet. Med människansdrivkraft av att vilja förstå omvärlden får besökarna kännedom om atomens byggnad, liv och påverkan. I resväskan har vi packat ledtrådar till experiment som berättar om hur atomen är uppbygd, elektronens excitation och den allmänna gaslagen. 

Showen passar alla från 5 år och uppåt. 

Välkomna!

Till toppen