Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Framtidens arbete – Digitaliseringen och arbetsmiljön i skuggan av pandemin

Kan man ta kontroll över sin egen digitala arbetsmiljö? Och vad händer med lärande och kompetensutveckling? Jan Gulliksen presenterar möjliga hållbara vägar i det framtida digitala arbetslivet.

Datum: 16 juni 2023
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 16 jun

​Hastigt påkommet hemarbete till följd av pandemin höjde den digitala kompetensen hos anställda. Chefer fick nytt ansvar och behövde nya redskap för att hantera den digitala arbetsmiljön. Vårt sätt att arbeta blev förändrat till grunden, troligtvis för alltid. Men blev det hållbart, inkluderande, lärande, användbart och tillgängligt? Ja, det finns faktiskt tecken på att hållbarheten ökade, jämställdheten förbättrades och fler kunde inkluderas, men till vilket pris? Under webbinariet avslöjas också vem som tilldelas Sveriges Ingenjörers Levipris 2023.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Jan Gulliksen

Professor i människa-datorinteraktion

Jan Gulliksen, mera känd som ”Gulan”, är professor i Människa-datorinteraktion och vicerektor för digitalisering vid KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han bedriver forskning om digitalisering och digital arbetsmiljö, användbarhet och tillgänglighet genom digitala teknologier och användarcentrerad design. Han ingår i regeringens digitaliseringsråd och är digital champion of Sweden för EU. 2022 tog han emot Sveriges Ingenjörers Levipris för sitt arbete med digitalisering och arbetsmiljö. 

Till toppen