Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Drönare – Ett verktyg även inom samhällsbyggnad

Vill du lära dig om hur drönare kan användas för att effektivisera samhällsbyggnad? Anmäl dig i så fall till föreläsningen med kart- och mätingenjören Mohamad Alnasser.

Datum: 05 oktober 2023
Tid: 18:00 - 19:00
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 4 okt

Välkomna på kvällsföreläsningen "Drönare – Ett verktyg även inom samhällsbyggnad" om hur drönaren kan fungera som ett stöd. Föreläsaren Mohamad Alnassar är kart- och mätingenjör med erfarenhet av att effektivisera samhällsbyggandet. 

På sistone har många branscher utvecklats och bevittnat olika förändringar, tack vare drönarnas otroliga kapacitet. Dessa obemannade flygsystemen har blivit mer populära då de erbjuder innovativa och effektiva lösningar på komplexa uppgifter.

Inom samhällsbyggnad spelar drönare en viktig roll genom att producera flygbilder och kartor, skapa underlag i 3D för digitala tvillingar och till och med bevaka byggarbetsplatser. Drönare kan med andra ord effektivisera samhällsbyggnadsprocessen.

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Mohamad Alnasser

Kart- och mätingenjör

Mohamad Alnasser, kart- och mätingenjör som har jobbat med drönare berättar hur kan detta verktyg användas och hjälpa samhällsbyggare att fatta smartare beslut

Till toppen