Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Kunskap som känns

Historia och estetiska upplevelser är nödvändiga för att uppnå djup kunskap. Hör professor i företagsekonomi och Handelshögskolans rektor Lars Strannegård prata om vår tids bildningsideal. 

Datum: 13 oktober 2023
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Student, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 13 okt

I sin föreläsning ”Kunskap som känns” berättar Lars om hur historia och estetiska upplevelser är nödvändiga för att uppnå en djup kunskap. Att som till exempel ekonom eller ingenjör studera skönlitteratur, konst och filosofi ger nya insikter och ökad förståelse för andra. Lars vill ge lyssnaren flera perspektiv på kunskapsfrågan och talar om bildningsideal för vår tid.

2021 gav Lars Strannegård ut boken ”Kunskap som känns: en lovsång till att lära sig något nytt”. Bokens grundläggande budskap är att bildning inom flera områden är viktigt för att skapa framgångsrika organisationer och ett blomstrande samhälle.  

Talare

Lars Strannegård

Rektor för Handelshögskolan

Lars Strannegård är professor i företagsekonomi och rektor för Handelshögskolan i Stockholm. I sin föreläsning talar han om vikten av att lära sig något nytt och att bredda sin kunskap. Han pratar om bildningsideal och varför ingenjörer borde studera filosofi och litteratur.

Till toppen