Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Sömnen och vår psykiska hälsa

I det här webbinariet går Per Davidson igenom olika teorier om varför sömn förbättrar minnet och vilka tillämpningar detta borde få för hur vi lever våra liv och hur vi ser på sömn.

Datum: 20 oktober 2023
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 20 okt

Många djur ser till att alltid få sin nattsömn trots att det ibland kan vara förenligt med direkt livsfara. Trots detta verkar många av oss människor se sömn som något som med hjälp av koffein och väckarklockor ska förkortas så mycket det bara går. Per Davidsson föreläser om hur bra sömn är nödvändigt för vår psykiska hälsa, samtidigt som just sådant som stress och oro ofta försämrar sömnen, vilket riskerar ge upphov till en ond cirkel. 

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Per Davidsson

Psykologiforskare

Per Davidson har i tolv år studerat sömnens psykologiska effekter, först som doktorand vid Lunds universitet och sedan som postdok vid Harvard Medical School. Hans forskningsämne har primärt varit hur sömn jämfört med vakenhet påverkar minnet av emotionella händelser. Per kan förklara vad sömn är, vad som sker när vi inte får sova som vi ska, hur sömnen befäster minnen och berätta om forskning som försöker förbättra minnet genom att förbättra sömnen. 

Anna Klaesson

Rekryterare och moderator

Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar.

Till toppen