När världens första genmodifierade människor föddes hösten 2018 så väcktes många svåra frågor om den nya tekniken. Vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt berättar om de senaste årens stora framsteg och vad vi kan förvänta oss i framtiden.
Hösten 2018 föddes världens första genmodifierade människor, ett kinesiskt tvillingpar, vilket väckte stor uppmärksamhet i forskarvärlden och många svåra frågor ställdes på sin spets. Vilka är genteknologins möjligheter, vilka är riskerna och hoten? Vem ansvarar för ett etiskt förhållningssätt? När och hur ska tekniken bäst användas och vem ansvarar för att rätt beslut fattas?
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare med en bakgrund som biolog. Hon undersöker konsekvenser de senaste årens stora framsteg lett till och vad vi kan förvänta oss i framtiden.
Föreläsningen börjar 19:00, men redan från 18:15 serveras det matiga smörgåsar, kaffe och te.
Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här.
Vetenskapsjournalist, författare och programledare
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare med en bakgrund som biolog. Hon undersöker konsekvenser de senaste årens stora framsteg lett till och vad vi kan förvänta oss i framtiden. Hennes två böcker har översatts till nio språk. Hon är programledare för P3 Dystopia och är en flitig föreläsare om hur vetenskapen formar framtiden.