Sveriges Ingenjörer
Seminarium, Evenemang

Skrivarverkstad: Skriv om framtiden

Nya situationer och tekniker som klimatomställningen, AI och nanoteknik gör att samhället ställs inför många nya utmaningar. Lär dig att uttrycka dig med det skrivna ordet tillsammans med civilingenjören och fantasyförfattaren Annah Nozlin.

Datum: 31 januari 2024
Tid: 12:00 - 16:00
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 16 jan

Välkommen på ett seminarium med civilingenjören och författaren Annah Nozlin.

Under träffen fokuserar vi på möjligheten att uttrycka tankar, åsikter eller idéer om framtidens utmaningar genom kortare eller längre berättelser. Som deltagare kommer du att få verktyg för att, på för läsaren bästa sätt, presentera en värld som är annorlunda än den vi har omkring oss dagligdags. Det går bra att ta med påbörjade projekt att arbeta vidare med, eller för dig som är helt ny, starta din berättelse.

Annah Nozlin som leder workshopen är författare från Borlänge med sju utgivna titlar. Hon är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik och jobbar 70% som teknikkonsult. Till största delen skriver Nozlin medeltida fantasy, men har två böcker i genren magisk realism och en dystopinovell i antologin Höstglöd. Nozlin är även föreläsare och har t.ex. återkommande sommarkurser på Mora Folkhögskola om att skriva fantasy.

Fantastiska berättelser har varit en fascination hos henne sedan barnsben. En del av inspirationen kommer från uppväxten i närheten av Falu koppargruva och dess legender. Nozlin tycker om den fiktiva litteraturens möjlighet att sätta fokus på samhällsproblem, till exempel avskogning och överutnyttjande av ändliga resurser.

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Annah Nozlin

Författare och civilingenjör

Annah Nozlin är författare från Borlänge med sju utgivna titlar. Hon är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik och jobbar 70% som teknikkonsult. Till största delen skriver Nozlin medeltida fantasy, men har två böcker i genren magisk realism och en dystopinovell i antologin Höstglöd.

Till toppen