Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Ledarskap för hållbar utveckling behövs nu

Frågar du hundra ingenjörer vad hållbarhet är, får du hundra olika svar. 
Hur skall vi kunna bli hållbara när vi inte ens är överens om vad det innebär?

Inställt
Datum: 22 februari 2024
Tid: 17:30 - 19:00
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 18 feb

Vad innebär egentligen hållbarhet? Kan vi skapa förändring till hållbarhet utan att ändra på något? Blir vi  hållbara genom att räkna på koldioxidutsläpp? Fokuserar vi på fel saker, eller har vi kanske otur när vi tänker?


De frågorna, och en del andra, hoppas vi få svar på när Sören Andersson från thefuture föreläser om vetenskaplig- och systembaserad hållbar utveckling, om hållbarhetsprinciper och FSSD-metoden.  Föreläsningen är en komprimerad version av en halvdagsutbildning. Läs mer om utbildningen här.


FSSD (Framework for Strategic Sustainable Development) är ett ramverk för strategisk hållbar utveckling som skapats och förfinats sedan 1990-talet av en internationell grupp av forskare, ledda av Karl-Henrik Robért.  Ramverket är generellt och systembaserat uppbyggt för att kunna styra framsteg till en hållbar framtid.

Mingel från 17:00, föreläsningen börjar vid 17:30. Lättare förtäring erbjuds.

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Sören Andersson

Hållbarhetsrådgivare, thefuture

Sören Andersson är grundare och seniorkonsult på thefuture® med lång erfarenhet  av att utveckla hållbara arbetssätt med fokus på området hållbara och etiska verksamheter, utveckling och processer inom privat och offentlig verksamhet.

Läs mer om Sören, thefuture och FSSD-metoden här.

Till toppen