Sveriges Ingenjörer
Evenemang

Möjligheternas Skåne

Vilka karriärmöjligheter erbjuder arbetsmarknaden i Skåne dig som ingenjör? Hur ser kompetensbehovet ut och vilka utmaningar respektive möjligheter finns? Detta och mer kommer Ola Svedin och Carolina Garcés från Mobile Heights att diskutera under denna träff. I samband med föreläsningen hålls även årsmöte för distrikt Skåne. 

Datum: 29 februari 2024
Tid: 17:15 - 20:30
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 27 feb

Nu är det dags för årets viktigaste möte för dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer. Som medlem är du en del av ett distrikt som varje år anordnar uppskattade aktiviteter för att öka utbyte och nätverkande mellan dig och andra ingenjörer i ditt närområde.

Nu ska vi välja vilka som ska utveckla verksamheten i distrikt Skåne under nästa år och vad de ska jobba med. Vi bjuder på enklare smörgås och kaffe under evenemanget.  

Föreläsning om möjligheternas Skåne: 

Under årsmötet hålls en inspirerande föreläsning om vad Skåne som arbetsmarknad har att erbjuda dig som ingenjör. Detta gör vi tillsammans med Mobile Heights som delar med sig av sitt arbete i regionen gällande kompetensfrågan, baserat på en tidigare rapport om stärkt kompetensförsörjning för hållbar tillväxt. Mobile Heights är en ideell klusterorganisationen för tech i Skåne med 130 medlemmar från industri, offentlig sektor och akademin.

Under föreläsningen kommer Ola Svedin och Carolina Garcés att diskutera kompetensbehoven och utmaningarna inom kompetensförsörjning för kunskapsintensiva techbolag i Skåne. De kommer också belysa karriärmöjligheter och attraktionskraften som små och medelstora företag i Skåne erbjuder. Dessa företag är källor till betydande kompetens och innovation i hela landet. De fungerar som viktiga arbetsgivare och spelar en avgörande roll för anställdas karriärutveckling. Trots framgångarna står de inför utmaningar som att rekrytera personal med rätt kompetens.

Lär dig mer om karriärmöjligheterna Skåne som arbetsmarknad erbjuder samtidigt som du kan träffa och knyta kontakt med andra ingenjörer. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Vill du också engagera dig i ditt distrikt?

Inför årsmötet söker valberedningen nya ledamöter till distriktets styrelse.

Skicka in din intresseanmälan till distrikt@sverigesingenjorer.se så hör vi av oss till dig!

Talare

Ola Svedin

CEO, Mobile Heights

Ola är CEO på Mobile Heights och har mer än 25 års erfarenhet från telekommunikation, IT-säkerhet, biometri och rymdindustri, alltid i ett internationellt sammanhang. 

Carolina Garcés

Projektledare för internationalisering och innovation, Mobile Heights

Carolina är projektledare för internationalisering och innovation på Mobile Heights. Hon har genom sin karriär erfarenhet från offentlig-privat samverkan, projektledning, stakeholder management, investment attraction och Innovation policy-making. 

Till toppen