Sveriges Ingenjörer
Studiebesök

Studiebesök om Bio-CCS på Stockholm Exergi

Stockholm Exergis planerade Bio-CCS-anläggning i Hjorthagen kommer att bli en av Europas första storskaliga anläggningar för koldioxidavskiljning och lagring. Välkommen på studiebesök till anläggningen där du också får veta mer om framtida planer för projektet.

Datum: 29 februari 2024
Tid: 15:45 - 17:45
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 23 feb

Välkommen på ett studiebesök på Stockholm Exergis Bio-CCS-anläggning. Under besöket får du inblick i Bio-CCS och Stockholm Exergis arbete och framtidsspaningar.

Bio-CCS innebär att koldioxid från förbränning av restprodukter från skogen sugs in från rökgaserna för att sedan förvaras permanent. Stockholm Exergis planerade Bio-CCS-anläggning kommer att ha en potential att suga bort hela 800 000 ton biogen koldioxid per år. Det är lika mycket koldioxid som Stockholms vägtrafik släpper ut varje år. 

Viktigt att veta innan besöket

  • Ha på dig oömma och heltäckande kläder. Skyddsutrustning i form av varselväst, skyddshjälm, glasögon och skor får du låna på plats.
  • Ta med en giltig ID-handling och visa upp i receptionen. För svenska besökare fungerar körkort, nationell ID-kort och pass. För utländska besökare rekommenderar vi att ni tar med ert pass.

Vänligen anmäl dig bara om du säkert kan komma. Lokalen rymmer endast 25 personer och vill att alla platser verkligen blir fyllda. Självklart kan någon bli sjuk eller få något viktigt att göra denna tid, var då vänliga att avboka din plats så att någon annan kan få den. Tack på förhand.

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Till toppen