Sveriges Ingenjörer
Evenemang

Framtidens Örebro och lyckas i ditt lönesamtal

Hur utvecklas Örebro som ingenjörsregion och hur ser framtidsutsikterna ut? Det är några av frågorna som Andreas Svahn och Jonas Albertson samtala om under denna träff. Dessutom kommer Anders Boström och berättar om hur man lyckas i sitt lönesamtal. Avslutningsvis hålls ett kort årsmöte. 

Datum: 06 mars 2024
Tid: 17:20 - 19:40
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 5 mar

Nu är det dags för årets viktigaste möte för dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer. Som medlem är du en del av ett distrikt som varje år anordnar uppskattade aktiviteter för att öka utbyte och nätverkande mellan dig och andra ingenjörer i ditt närområde. 

Nu ska vi välja vilka som ska utveckla verksamheten i distrikt Örebro under nästa år och vad de ska jobba med. Vi bjuder på lättare förtäring under evenemanget. 

Under träffen tar vi del av aktuell information och de senaste idéerna kring hur vårt län kommer att utvecklas som ingenjörsregion med framtida arbetsmöjligheter och utveckling. Därefter blir det information om hur man lyckas med sitt lönesamtal.

Sammankomsten avslutas med ett kort årsmöte där vi också presenterar kommande företagsbesök.

Program

17.20 – 17.30:  Välkommen och samling

17.30 – 18.20: Framtid, Utveckling, Utbildning. Så tar vi täten och blir Sveriges ledande ingenjörsregion.

Information och samtal om vad som händer i länet ur ett ingenjörsperspektiv med Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande och Jonas Albertson, CTO på Epiroc. Vilka framtidsutsikter finns? Kommer nya företag att etableras? Hur ska man främja ingenjörsjobb?

18.30 – 19.20: Hur lyckas man i sitt lönesamtal?

Vad ska jag tänka på inför mitt lönesamtal? Så agerar jag för ett bättre framtida löneutfall, ombudsman Anders Boström delar med sig av sin långa erfarenhet och kunskap om lön.

19.20 – 19.40: Årsmöte där vi väljer distriktsledamöter.

Dagordning, förslag och övriga handlingar kommer att finnas tillgängliga från den 20 februari på distriktets hemsida. Därtill ges information om kommande aktiviteter såsom företagsbesök på vårt möte.

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Vill du också engagera dig i ditt distrikt?

Inför årsmötet söker valberedningen nya ledamöter till distriktets styrelse.

Skicka in din intresseanmälan till distrikt@sverigesingenjorer.se så hör vi av oss till dig!

Talare

Andreas Svahn

Regionråd, ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län

Andreas Svahn är ordförande i regionsstyrelsens ordförande. Foto: Kicki Nilsson/Icon Photography

Jonas Albertson

Teknologichef, Chief Technology Officer, CTO på Epiroc

Jonas Albertson är Teknologichef, Chief Technology Officer, CTO på Epiroc. Jonas har bakgrund som chef för divisionerna Technology & Digital och Rocktec samt VD för Epiroc Rock Drills AB i Sverige. Han har även haft flera ledande befattningar på Atlas Copco. Utbildad civilingenjör i maskinteknik, Chalmers tekniska högskola. Foto: Jenny Hammar

 

Anders Boström

Ombudsman, Sveriges Ingenjörer

Anders Boström är avtalsansvarig och central ombudsman/förhandlare på Sveriges Ingenjörer. Han arbetar med centrala förhandlingar på Teknikföretagens och TEKOs avtalsområden. Foto: Pernilla Pettersson

Till toppen