Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Slå hål på jämställdhetsmyterna

Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen med ett webbinarium där jämställdhetsexperten Anna Blixt delar med sig av sina insikter och den senaste forskningen om kvinnor i arbetslivet. Vilka förutfattade meningar finns om kvinnor och jämställdhet? Hur kan du agera för att skapa en miljö där alla ges samma möjligheter?

Datum: 08 mars 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 8 mar

I organisationer som kommit olika långt i sitt jämställdhetsarbete ställer vi oss frågan hur detta påverkar kvinnorna i organisationen. Hur kan du agera för att skapa en miljö där alla ges samma möjligheter och vad är individens eget ansvar?

I webbinariet lyfter Anna detta komplexa ämne på ett lättsamt och pedagogiskt vis. Bland annat diskuteras förväntningarna på kvinnor i ledande positioner och hur det påverkar deras professionella och personliga liv. Hon lyfter även fenomenet där en ensam kvinna i ledarposition kan motverka jämställdhetsarbetet snarare än främja det. Slutligen kommer Anna att lyfta de struktur och normer som måste förändras för att skapa en bättre, mer rättvis arbetsplats.

Anslut till detta engagerande webbinarium där vi inte bara identifierar problemet utan också diskuterar möjliga lösningar. Webbinariet avslutas med ett efterföljande panelsamtal om dessa förutfattade meningar. Vad finns det för förutfattade meningar om kvinnliga chefer? Hur ser statistiken ut och hur påverkar det kvinnors möjlighet att göra karriär? Vi diskuterar även hur arbetsgivare som lyckats gällande löner och andel chefer har gjort, vilka framgångsfaktorer som identifierats samt ger konkreta tips för både individer och lönesättande chefer.

Anmäl dig nu och låt oss tillsammans skapa en arbetsplats där alla kan blomstra.

I upptakten till internationella kvinnodagen kommer vi även att ha liveintervjuer med spännande gäster som Charbel Gabro, Jennie Sandén från Danske Bank och initiativtagarna bakom Cogig. Ta del av samtalen och håll dig uppdaterad genom att följa vår Linkedinsida!  

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Anna Blixt

Föreläsare, expert på inkludering och arbetsmiljö

I sitt arbete hjälper Anna Blixt organisationer i skapandet av mer inkluderande arbetsplatser där fler känner sig sedda, hörda, trygga och uppskattade. Hon har många års erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer i hela Sverige.

Caroline Sahlén

Rekryterare, Sveriges Ingenjörer

Caroline Sahlén jobbar på avdelningen för medlemsutveckling och rekrytering. Hon är utbildad nationalekonom som arbetar på Sveriges Ingenjörer med stöd och coachning till förtroendevalda. 

Andreas Nyström

Chef för förhandling offentlig sektor på Sveriges Ingenjörer

Andreas Nyström är förhandlingschef för offentlig sektor på Sveriges Ingenjörer och Vice ordförande för akademikerna inom staten på Saco-S. 

Till toppen