Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Framtiden för Luleå hamn

I 400 år har Luleå hamn varit en ovärderlig knutpunkt för stadens industri och handel. En ny och större hamn innebär fördjupade farleder, ett utbyggt hamnområde och en stärkt infrastruktur som ska kunna möta behovet av den industriutveckling vi ser i regionen.

Datum: 09 april 2024
Tid: 17:30 - 19:00
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 7 apr

Välkommen till en lokal träff där vi fokuserar på den spännande utvecklingen och ombyggnationen av Luleå hamn!

Andreas Lantto, projektledare för “Framtidens hamn” delar med sig av sitt arbete och vilka hållbarhetsfrågor som kommer att vara aktuella i processen framöver. 

Tillsammans gör vi en tvärdykning in i arbetet med hur sjöfarten kan bli ännu grönare och hur landströmsförsörjning kan vara en del av lösningen. Inga förkunskaper behövs för att delta, vi ses i ett interaktivt format som låter alla dela med sig av sina idéer och frågeställningar oavsett kunskapsnivå. 

Nätverksträffen börjar 17:30, men redan från 17:00 serveras lättare förtäring. 

Talare

Andreas Lantto

Delägare och konsult, Nordkonsult AB

Andreas Lantto är civilingenjör och delägare i Nordkonsult AB, ett företag som arbetar tillsammans med teknik- och industriföretag i Norrbottenstrakten. Andreas är projektledare för Framtidens hamn i Luleå, som leder arbetet med utbyggnationen av hamnen, farleder och logistikparken.

Till toppen