Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Arbetstid - så funkar det, privat sektor

Vill du som förtroendevald lära dig mer om regelverket kring arbetstid? Och få tips på hur du utifrån ett arbetstidsperspektiv kan verka för en god arbetsmiljö och hållbart arbetsliv? 

Datum: 17 april 2024
Tid: 13:00 - 15:00
Passar för: Förtroendevald
Digital
Anmäl senast: 10 apr

Välkommen till en föreläsning om det högaktuella ämnet arbetstid som riktar sig till dig som är förtroendevald inom privat sektor.

Arbetstid är en av de viktigaste arbetsmiljöfrågorna – men vad är det som gäller, egentligen? Syftet med föreläsningen är att ge en överblick över regelverket och att knyta an till hur du lokalt kan arbeta fackligt med frågorna. Vi kommer bl. a att beröra frågor som skyddsregler, skillnaden mellan övertid och flextid samt övertidsavlösen. 

Upplägg: Under den första timmen går vi igenom vad som är reglerat och hur det är tänkt att fungera enligt lag och avtal.  Den andra timmen ägnar vi åt att resonera kring hur det funkar i praktiken och hur du som förtroendevald kan driva frågor lokalt på arbetsplatsen. 

Vet du redan nu att du har andra frågor på temat, kan du skicka dem till kurs@sverigesingenjorer.se 

Webbinariet genomförs via Microsoft Teams vilket innebär att ditt namn och din bild kommer vara synligt för andra deltagare. Genom att anmäla dig godkänner du detta.

Har du praktiska frågor om föreläsningen? Kontakta kurs@sverigesingenjorer.se

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen