Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Frukostträff: Digitaliseringens klimatkostnad

Välkommen till ett högaktuellt frukostsamtal där prisbelönade Pernilla Ramslöv, serieentreprenör med över 20 års erfarenhet inom IT-branschen, leder oss i ett samtal kring digitaliseringens klimatpåverkan. 

Datum: 18 april 2024
Tid: 08:00 - 09:00
Passar för: Medlem
Digitalt
Anmäl senast: 18 apr

Digitalisering framhävs ofta som en viktig faktor i arbetet för att lösa klimatkrisen mänskligheten står inför. Men om vi inte tänker på hur vi utformar och använder våra digitala verktyg och produkter riskerar de att, istället för att bidra till en lösning, förvärra problemen. 

Med en accelererande teknikutveckling ökar också energiförbrukningen inom IT-branschen. Trots att de flesta företag inkluderar affärsmässighet, hållbarhet, elektrifiering och digitalisering på sin agenda, är det få bolag som lyckas sammanfoga dessa aspekter och se den övergripande påverkansbilden. 

Under detta frukostsamtal delar Pernilla Ramslöv med sig av den senaste forskningen kring digitaliseringens klimatpåverkan, med exempel på både problem och möjligheter, och utforskar konkreta förslag på hur vi kan skapa affärsmässiga och hållbara digitala lösningar. 

Under 2024 anordnar vi ett antal digitala frukost- och lunchträffar, där vi tillsammans lyfter och diskuterar aktuella hållbarhetsfrågor med sakkunniga från hela landet. Mer information och möjlighet att själv påverka innehållet hittar du i Sveriges ingenjörers hållbarhetsnätverk på Linkedin

Talare

Pernilla Ramslöv

VD och grundare, NOX Consulting

Pernilla Ramslöv brinner inte bara för hållbarhetsfrågor, hon är VD och grundare av NOX consulting med över 3000 konsulter i nätverket. Pernilla är dessutom initiativtagare  till CIOCO2, ett nätverk bestående av beslutsfattare inom IT som arbetar för att medvetandegöra klimateffekten av digitalisering och skapar förutsättningar för hållbara IT-miljöer. 

Till toppen