Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Duon från succépodcasten Dumma människor lär dig samarbeta bättre

Duon bakom succépodcasten Dumma människor lär dig samarbetets gyllene regler. Den viktiga snällheten, att våga be om hjälp och hur man bråkar bra är några av ämnena de kommer att beröra i detta webbinarium. 

Datum: 19 april 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 19 apr

Samarbete är en viktig faktor i alla aspekter av livet, inte minst i arbetslivet. Det hjälper oss att uppnå gemensamma mål, effektivt lösa problem och dra nytta av varandras styrkor och kompetenser.

I podcasten Dumma människor undersöker Lina Thomsgård och psykolog Björn Hedensjö mänskligt beteende mänskligt beteende och varför vi ibland beter oss så omänskligt korkat. I detta webbinarium delar Björn och Lina sina kunskaper om samarbete, med utgångpunkt i baskunskaper om grottmänniskor, psykologi och beteende. De delar även med sig av praktiska övningar och talar om varför förändring är så svårt.

Vad fungerar för att utveckla förmågan att samarbeta? Lina och Björn presenterar sex nycklar för att lyckas.

  1. Den viktiga snällheten: Forskning visar att snällhet (prosociala beteenden) är viktigt för att skapa en positiv kultur. Det lönar sig för individen att vara snäll och det är fördelaktigt att skapa en snällhetskultur.
  2. Vårt mest kraftfulla påverkansverktyg: Positiv feedback är ett kraftfullt verktyg för att skapa en positiv kommunikationskultur. Hur feedbackens sju budord kan hjälpa att ge positiv feedback.
  3. Psykologisk trygghet och gemensamma normer: Vikten av att skapa en känsla av trygghet och att ha gemensamma normer.
  4. Be om hjälp — få en kompis: Att be om hjälp kan hjälpa dig att bygga relationer. Benjamin Franklin-effekten visar varför det är fördelaktigt att be om hjälp.
  5. Bråka bra: Hur man kommunicerar effektivt vid höjd temperatur och vad man ska tänka på för att slippa hamna där.
  6. Våga chansa: Att övervinna hinder för att bygga goda relationer.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Lina Thomsgård och Björn Hedensjö

Duon bakom podcasten Dumma människor

Lina Thomsgård är flerfaldigt prisbelönad verksamhetsutvecklare, PR-konsult, kulturskribent och programledare. Hon har föreläst i mer än tio år om ämnen som kommunikation, jämställdhet och mänskligt beteende.

Björn Hedensjö är legitimerad psykolog och författare och har skrivit böcker om bland annat sömn och stresshantering. Han driver, tillsammans med Lina Thomsgård, psykologipodden Dumma människor.

Anna Klaesson

Rekryterare och moderator

Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar.

Till toppen