Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Skydda din idé

Har du en idé som du vill utveckla vidare? Under denna morgonträff med förtagarnätverket talar Anders Hallgren och Magnus Bäckström om hur du kan skydda den. 

Datum: 19 april 2024
Tid: 08:30 - 09:20
Passar för: Egenföretagare, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 19 apr

Välkommen till en nätverksträff med företagarnätverket. Det riktar sig både till dig som driver eller funderar på att starta företag och syftar till att inspirera dig att driva ditt företag lite mer effektivt och målinriktat.

Vad ska man tänka på när man har en idé som man vill utveckla vidare? Ett första steg kan vara att försöka skydda idéen.

Anders Hallgren, företagsexpert hos Sveriges Ingenjörer, talar tillsammans med Magnus Bäckström, jurist hos Sveriges Ingenjörer, om några aspekter av skydd under denna träff. De kommer bland annat att tala om lagen om företagshemligheter, sekretessavtal och om man får stjäla idéer hur som helst. Även formella skydd som patent, designskydd, varumärkesskydd, upphovsmannarätt och PRV:s roll kommer tas upp samt hur man kan försvara sitt skydd.

Fram till 9:00 talar Anders och Magnus, sedan öppnas mötet upp för frågor och diskussion resterande tid.

Talare

Anders Hallgren

Moderator och verksamhetsutvecklare

Anders Hallgren är nätverksledare för Sveriges Ingenjörers företagarnätverk. Han är förbundets expert på frågor som rör att starta och driva eget företag. Han har tidigare arbetat som egenföretagare i flera olika branscher. Anders är civilingenjör och medlem.

Magnus Bäckström

Förbundsjurist

Magnus är förbundsjurist och chef på enheten Juridik på Sveriges Ingenjörer. Magnus har många års erfarenhet av att företräda arbetstagare i arbetsrättsliga tvister i domstol och skiljenämnder. 

Till toppen